Med tanke på den pågående pandemin har det här året för många varit kopplat med ångest och oro, och många har fått känna på hur coronaviruset kan drabba en själv och närstående. Pernilla Wahlgren har själv varit väldigt orolig då båda hennes föräldrar är över 80 år och även haft problem med sina hjärtan, men i podcasten Wahlgren & Wistam berättar hon nu att hennes föräldrar Hans Wahlgren och Christina Schollin faktiskt har antikroppar.

– Det här kan jag säga för att lugna alla som är äldre och väldigt oroliga för att få corona. Det kan vara skönt att veta att även fast du är 80 plus så kan du klara det, säger hon innan hon börjar berätta hur viruset tog på Christina och Hans:

– Det var som en förkylning så det var jag som sa till mamma att hon nog borde testa sig, för hon hade lite hosta och ont i kroppen och så hade hon feber en dag. Och då testade vi även pappa och då hade han det också.

Hon berättar att hennes pappa inte alls kände sig sjuk förutom lite förkylning och att hon känner sig så tacksam över att det gick så bra, då hon vet att det är långt ifrån alla som har den turen.

– Jag tackar Gud att mina föräldrar inte blev så sjuka för jag förstår att det inte är alla som är så lyckligt lottade, säger hon.

Hon berättar också att alla i hennes familj har testat sig för att veta om det kan vara någon av de som smittat hennes föräldrar, men att de efter resultaten nu kan vara lugna att viruset inte kom från de.

– Men nu har båda mina föräldrar haft det och har nu antikroppar vilket jag tycker är fantastiskt för att vi kan fira jul tillsammans och kramas igen, säger hon.

Pernilla Wahlgrens familjelycka efter sjukdomsbeskedet

Pernilla har träffat sina föräldrar flera gånger under pandemin men har på grund av säkerhetsskäll alltid umgåtts med avstånd. Men tack vare att Christina och Hans nu har antikropparna kan de äntligen kramas igen. Under en video på Instagram skriver Pernilla om den stora lyckan:

”Vilken lycka!!!! Första gången vi kramas sedan nyårsafton! Mamma & pappa är friska & har antikroppar efter att ha haft Corona. Mycket mild sådan. Som en vanlig förkylning. Så lättade, tacksamma & glada för det..!”

LÄS MER:

Familjens oro när Bianca Ingrosso drabbades av corona

Christina Schollins egna ord efter plötsliga insjuknandet

Så ser familjerna Wahlgren och Ingrossos släktträd ut