Artikeln innehåller reklamlänkar
11 julklappstips till din partner och älskade

Julen är en romantisk högtid där du verkligen får möjligheten att skämma bort den du tycker om lite extra. Men vad ger man egentligen till sin partner i present? Även om det är tanken som räknas vill man såklart att det man ger bort ska kännas rätt. Helst ska det vara något överraskande och personligt, samtidigt som presenten inte får vara för kostsamt eller upplevas som tråkigt.

Ja, att komma på vad som uppfyller kriterierna för den perfekta julklappen är svårt – men inte omöjligt. Här tipsar vi om elva passande presenter med personlig känsla:

1. Klocka från Boom Watches

Skapa en unik klocka och ge bort till din partner. Den här är från svenska Boom Watches

Alla uppskattar en klocka. Och det som gör den här modellen extra rolig är att du själv får bestämma design genom att välj storlek, urtavla, boett, toppring och armband. En romantisk present som verkligen känns personlig. Läs mer och köp här. (länk till butik)

2. Vinställ från Ellos Home

Ge bort ett vinställ i svart metall till din partner

Är din partner intresserad av vin kan det här vinstället i svart metall inte bli annat än uppskattat. Vill du göra presenten romantisk och unik kan du placera en speciell flaska i vinstället. Till exempel ett likadant vin som det ni drack på er första dejt eller en flaska med samma årgång som när ni träffades. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

3. Personlig bok från Lagerhaus

Personlig bok med fokus på reflektion från Lagerhaus

Uppmuntra din partners person genom att ge bort en bok med fokus på reflektion. Här får din älskade svara på frågor om bland annat drömmar, minnen, värdering och styrkor. Poängen är att man ska få blicka tillbaka på det som varit, skåda framåt och rannsaka sig själv. Läs mer och köp här. (länk till butik)

4. Halsduk från Soft Goat

Unisex halsduk i kashmir från Soft Goat

Ibland behöver man inte göra det svårt. Ge bort en lyxig halsduk i kashmir och det går inte att misslyckas. Den här är slätstickad i 100 procent kashmir och passar både dam och herr. Finns i flera olika färger. Läs mer och köp här. (länk till butik)

5. Tavla från Newport

Våga ge bort konst till din partner. Här är en tavla från Newport

Våga ge bort konst. Det kan vara knepigt att lista ut vad din partner önskar för typ av tavla, men bara tanken på det är du som har valt ut konstverket kommer göra att det uppskattas. Att kunna associera en tavla till en person och en händelse gör den personligt värdefull. Läs mer och köp här. (länk till butik)

6. Metallnät från Lagerhaus

Smycka metallnätet med bilder på dig och din partner. Det blir en personlig present.

Här får du verkligen möjligheten att skapa något personligt. Det här metallnätet monteras på väggen och med hjälp av krokar och klämmor kan du enkelt smycka nätet med personliga bilder och brev. Vill du vara extra romantisk kan du fästa ett kuvert med en inbjudan till en dejt i nätet. Läs mer och köp här. (länk till butik)

7. Bäddset från Åhléns

Lyxigt påslakan och örngott i 100 procent linne

Lyxiga lakan är svårt att unna sig själv, men ändå något man önskar att man hade. Det här är med andra ord en enkel, men uppskattad present. Bäddsetet är i 100 procent tvättat linne och består av ett påslakan och ett örngott. Läs mer och köp här. (länk till Åhlens)

8. Fotoalbum från Granit

Skapa ett personligt fotoalbum och ge bort till din partner.

Att skapa ett personligt fotoalbum kräver tid och engagemang, men är en uppskattad present som alla någon gång borde ge till sin partner. Det här albumet innehåller 25 svarta ark och är tillverkat av laminerat papper. Addera klistermärken och skriv små personliga texter på några av sidorna för att maxa känslan. Läs mer och köp här. (länk till butik)

9. Kopp från Design Letters

Romantisk kopp, perfekt som julklapp till din partner

Gillar din älskling kaffe eller te? Ge då bort snygg och romantisk kopp i julklapp. Den här modellen är gjord i porslin och bokstäverna är lasergraverade. Vill du skapa ett presentset kan du addera din partners favoritkaffe eller favoritte och en lyxig ask choklad. Läs mer och köp här. (länk till Åhlens)

10. Bröllopsbok från Nicotext

Fylla-i-bok till bröllopsparet, fungerar även som gästbok på bröllopet.

Går ni i giftastankar? Då är den här fylla-i-boken en perfekt present som kommer uppskattas genom hela livet. Med hjälp av filosofiska frågor om er själva, bröllopet och framtiden får ni tillsammans samla minnen och planera för er stora dag. Boken fungerar även som gästbok under själva bröllopsdagen. Läs mer och köp här. (länk till Bokus)

11. Upplevelse från Box Experience

Ge bort en champagneprovning för två i julklapp

Känner du att din partner inte uppskattar prylar eller att hen redan har allt? Då är en upplevelse ett bra alternativ. Välj ett evenemang för två och prioritera tid för varandra. Härlig middag, mysig övernattning eller lyxig champagneprovning – här är valmöjligheterna många. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Läs mer:

12 tips: Skapa mysig julstämning hemma – utan julrött och tomtar

Julmust med lakrits och 10 andra nya julfavoriter

Se trailern till årets julkalender: ”Storm på Lugna gatan”

Mest läst