Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Peter Dalles barn har vuxit upp

24 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Folkkära skådespelaren Peter Dalle har ett barn tillsammans med skådespelaren Gunnel Fred.
Nu har dottern Eira Dalle vuxit upp – så ser hon ut nu!
– Vi har en underbar dotter, har exet Gunnel Fred sagt till Expressen.
Annons
7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idagBrand logo
7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag

Peter Dalle, 65, är en älskad skådespelare och regissör, nu senast aktuell med filmen Tills solen går upp med Vanja Rosenberg och Mikael Persbrandt i huvudrollerna. Dalle har både regisserat filmen och spelar en av rollerna.

Gunnel Fred och Peter Dalle med Eira 2000.

Men trots hans långa cv förknippar nog många Dalle främst med humorprogrammet Lorry, som gjorde fyra hyllade säsonger på SVT, samt de två filmerna Yrrol och Lyrro: Ut och invandrarna. Med i Lorry var också Peter Dalles fru Gunnel Fred, som han hade träffat redan på scenskolan.

Annons
Peter Dalle med Eira 2005..

De två fick dottern Eira Dalle 1995, och höll ihop länge innan de till slut gick skilda vägar. När Gunnel Fred var med i Stjärnorna på slottet 2017 berättade hon om deras relation och uppbrott, och har senare berättat för Expressen att folk inte förstod varken när de var ihop eller när de gjorde slut, för att de umgåtts som vänner också.

Peter Dalle med dottern 2009, på premiären för Hairspray.

– Vi hade ett på- och avförhållande. Vi umgicks i många år, då folk tyckte att vi var ett par, men inte var ett kärlekspar. Vi bodde inte ihop egentligen, utan hade lägenheter väldigt nära varandra. Vi skilde oss mycket tidigare än vad folk har förstått, men fortsatte att umgås, ha middagar och så där. Vi trivdes bra tillsammans, har Gunnel Fred berättat.

Annons

Peter Dalles dotter följde med på Guldbaggen

Hon konstaterade också att även om relationen tog slut efter en del bråk, så ångrar hon inte att de var tillsammans – just på grund av dottern Eira.

– Jag är inte ledsen för det, och vi har en underbar dotter. Det var väldigt bra att hans uppvaktning av mig till slut gav resultat.

Under uppväxten har Eira följt med sina föräldrar på diverse röda mattor och galapremiärer, och varit sin pappas sällskap på Guldbaggegalan. Och visst går det att se att hon är humorskådespelarens dotter!

Nu har hon hunnit fylla 26 år, och bor i Stockholm. Hon har inte valt sina föräldrars skådespelarbana, utan håller sig mer borta från rampljuset.

Gunnel Fred med båda sina döttrar, Eira till vänster i bild:

Annons