Tilde de Paula Eby och Peter Jihde

I tv-programmet Nyhetsmorgon får tittarna hänga med i det senaste inom nyhetsvärlden. Programmet sänds varje morgon på TV4 och TV4 Play. Det leds av flera etablerade programledare som varje dag ror båten i hamn för att informera tv-tittarna om vad som händer i världen.

Nyhetsmorgon har över fem miljoner tittare i veckan, och ett programledarpar som kallades ”ett riktigt radarpar” var Tilde de Paula Eby, 46, och Peter Jihde, 47.

Peter Jihde och Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4

Men tidigt år 2018 så valde Jihde att lämna både Nyhetsmorgon och TV4. Orsak? Han valde att gå till grannkanalen och konkurrenten TV3.

Peter Jihde har tidigare berättat att avskedet var ett av de svåraste han genomgått, och de som såg sista avsnittet de ledde tillsammans kan minnas att det var fyllt med en hel del tårar.

Peter och Tilde ses inte lika ofta

Men hur ser relationen ut idag? Förr i tiden sågs de minst tre dagar i veckan. Hur ligger det till nu? Ses de fortfarande lika frekvent? Är de vänner? I en intervju med Expressen avslöjar Peter att han träffar Tilde de Paula Eby mer sällan än vad han egentligen önskar. Kontakten är inte längre lika tät som tidigare.

– Vi har inte lika flitig kontakt nu som när vi jobbade med varandra, då träffades vi tre dagar i veckan, säger Peter Jihde till Expressen.

Men de har bestämt att de ska ses och anledningen till att det inte blivit av är den pandemi som nu råder i världen.

Peter Jihde

FOTO: Karin Törnblom/TT

– Men vi har fortfarande kontakt. Vi har en innestående glasprovning tillsammans som vi har fått skjuta upp på grund av coronapandemin, säger Peter Jihde till Expressen och avslutar med:

– Det är läran om hur glasen påverkar upplevelsen av vinets aromer. Det har varit lite svårt att få till med läget som det varit nu, men det ser jag väldigt mycket fram emot att göra tillsammans med Tilde så fort vi får möjlighet.

Tilde de Paulas ord om relationen

Tilde arbetar inte heller längre kvar med Nyhetsmorgon, utan har istället kört Efter fem, Let’s dance och Polarpriset. När Hänt träffade Tilde de Paula på pressträff för Sommar i P1 2019 berättade hon att hon känner superstarkt för sin forna kollega Peter.

– Vi träffas när vi hinner mellan varven och så där. Men vi tog en fika för inte så längesedan. Han var superinvolverad i det här dokumentärprojektet som han har gjort nu för TV3, berättade Tilde då för Hänt och avslutade med:

– Nej, men jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som.

Läs mer:

Camilla Läckberg om viktkampen: "Gråtit"

Malin Roos: ”Männens spritmonopol öppnar dörrar till feta bokkontrakt och poddar”

Terese Cristiansson: ”De sköt mot oss med hemmagjorda gevär”

Mest läst