Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Allt om Peter Jöbacks man, barn och okända bror

16 jun, 2021 
Allt om Peter Jöbacks bror Mikael, make Oscar och barnen
I höst får vi se Peter Jöback i Så mycket bättre. Men redan nu är vi nyfikna på att lära känna artisten lite bättre. Här får du veta allt om Peter Jöbacks man, barn och okända bror.
Annons
Femina - Peter JöbackBrand logo
Femina - Peter Jöback

Med sin säregna röst har Peter Jöback, 50, tagit Sverige med storm. Allt började när Peter Jöback och Helen Sjöholm spelade mot varandra i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Med låten Guldet blev till sand låg han på Svensktoppen i hela 110 veckor i rad.

Peter Jöback
Peter Jöback är både musikalartist, sångare och skådespelare.

Sedan Kristina från Duvemåla har karriären gått spikrakt uppåt och 2013 slog Peters stora dröm om Broadway in. Då gjorde han rollen som fantomen i musikalen The phantom of the opera på på Broadwayteatern The Majestic Theatre i New York.

Vid sidan av musikalscenen lever Peter ett familjeliv tillsammans med man, barn och hunden Rocky. Här har vi samlat allt du vill veta om Peter Jöbacks make Oscar, de två döttrarna samt Peters bror Mikael Jöback, som har hamnat i skuggan av sin kända lillebror.

Annons

Peter Jöbacks make Oscar Jöback

Peter Jöback och maken Oscar Jöback har varit ett par sedan 2004. De gifte sig på Cirkus i Stockholm 2010 och har fram till coronapandemin synts flitigt i vimlet på premiärer och galor.

Oscar Jöback och peter Jöback make
Oscar Jöback och Peter Jöback på Guldbaggegalan 2020, på Cirkus i Stockholm.

Oscar är 45 år gammal och jobbar som personlig tränare. Han kan även titulera sig författare efter att ha skrivit böcker om träning och hälsa. Han driver egna företaget Oscar Jöback Wellness med fokus på personlig träning och samtalsterapi.

Paret bor tillsammans med sina två döttrar i en villa på Värmdö i Stockholm. Tillsammans har de även hunden Rocky Regnbågssmula.

Hyllade maken på Instagram

Under förra året firade makarna 10-årig bröllopsdag. Peter Jöback passade då på att hylla maken i ett kärleksfullt inlägg på sin Instagram.

Annons

”Idag Oscar Jöback firar vi 10årig bröllopsdag! Vilken resa – så mycket kul – så många utmaningar och så mycket kärlek . Tack för dessa 10 år. Tack för din kärlek , tack för att du är villig att lära , växa och kämpa med mig . Det goda vinner alltid i längden. Idag firar vi med dom två viktigaste personerna i våra liv våra underbara döttrar Vega Lee och Iggy Lou . Vår familj, i vårt hem , i vårt paradis och så Rocky, vårt bonusbarn”, skrev han då på Instagram.

Barnen Vega-Lee och Iggy-Lou

Tillsammans med ett mammapar har Peter och Oscar Jöback döttrarna Vega-Lee, 7 och Iggy-Lou, 6. Makarna är mycket privata vad gäller döttrarna och vill inte berätta hur de träffade barnens mammor.

I podcasten ”Loppipodden” medverkade Peter och Oscar när Vega-Lee var nyfödd och där berättade de om första tiden med dottern. Då bodde makarna ihop med barnens mammor för att underlätta för varandra. Något som de också menade bidrog till en del konflikter.

Annons

– Tjejerna har sitt sätt att leva och vi har vårt sätt att leva. Det är precis som i vilken relation som helst. Vi kommer i konflikter, men vi löser dem här och nu, med baktanke för Vega-Lees skull. Vi har veckomöten där vi löser problem, berättade Oscar Jöback i Loppipodden.

Barnen är aldrig med på bild, varken på premiärer eller via sociala medier, men de nämns ibland på Peters Instgramkonto. Som här nedan där Peter önskar Gott nytt år:

Peter Jöback om att vara pappa

I en intervju med Hemmets journal berättar Peter Jöback mer om papparollen och kärleken till sina döttrar.

– Kärleken som man känner till sina barn är så mäktig. Jag ser det som en gåva att få vara med och guida mina döttrar och ge dem bra förutsättningar inför framtiden. Mitt mål som pappa är att mina barn ska bli det bästa de kan utifrån sina egenskaper och ambitioner. Jag vill inte påverka dem i deras val. När tiden är mogen för dem att stå på egna ben hoppas jag att de är så starka och oberoende individer som möjligt, men att de samtidigt alltid vet att vi föräldrar finns där om de behöver oss, säger han i intervjun.

Annons

Peter Jöbacks okända bror Mikael Jöback

Det är först på senare år, i och med filmen Jag kommer hem igen till jul som Peter Jöbacks bror Mikeal Jöback, 56 har stigit fram i rampljuset.

Mikael är, liksom Peter, en musikalisk talang som bland annat arbetat som musikalisk ledare och dirigent under många musikaler och med flera olika orkestrar. Han driver även produktionsbolaget Mijo Music.

Mikael Jöback
Mikael Jöback medverkade bakom musikalen "Sweeney Todd" där Peter hade huvudrollen.

Mikael Jöback i skuggan av Peter

Under 2019 hade filmen Jag kommer hem igen till jul premiär. I samband med den berättade Peter Jöback om den uppväxt han varit med om med en alkoholiserad pappa och om de sexuella övergrepp han utsatts för på sin teaterskola som barn.

Filmen är inspirerad från dessa händelser och visar även tydligt hur Peters bror Mikael har fått stå i skuggan av sin lillebror Peters karriär hela sitt liv. Filmen har Peter tillägnat Mikael, just av den anledningen.

Peter och Mikael Jöback
Bröderna Peter och Mikael Jöback inför premiären av Cabaret 2005.

– Jag och Mikael har en helt okej relation idag. Vi umgås inte jättemycket, men jag älskar honom och känner till hundra procent att vi finns där för varandra. Vid vår mammas begravning blev det särskilt tydligt att det finns en stark samhörighet mellan oss. Så har det inte alltid varit. Vi har båda kommit fram till att vi egentligen är två ensambarn, vilket till viss del har att göra med den sexåriga åldersskillnaden. Våra föräldrar var inte heller så bra på att bygga upp ett starkt band mellan oss, säger Peter Jöback till Hemmets journal.

Annons

Peter Jöback i Så mycket bättre 2021

Peter Jöback var en av de första artisterna som presenterades till årets säsong av tv-programmet Så mycket bättre. I programmet tolkar svenska artister varandras låtar under en veckas tid.

Peter berättar i en intervju med Nyhetsmorgon i Tv4 att han fått frågan förut men att det inte passade i hans liv då, men att tidpunkten nu däremot är perfekt.

– Det känns ganska passande. Jag fyller 50 i år, 40 år i branschen, massor av historier och det här att få träffa och samarbeta och tolka andras låtar. Jag ser fram emot samtalen och att dela erfarenheter, säger han i Nyhetsmorgon.

Förutom Peter själv kommer vi i årets säsong av Så mycket bättre också att få se artister som bland andra Maxida Märak, Casper Janebrink, Thomas Stenström, Melissa Horn och Daniel Adams-Ray.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons