Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Petra Mede – livet som offentlig person och mamma: ”Mycket kärlek i mitt liv”

03 maj, 2024 
AvFelicia Güven
FotografTT
Programledaren, skådespelaren och komikern Petra Mede
Den folkkära Petra Mede har fått oss alla att skratta och delar ofta med sig av sin humoristiska sida – men privatlivet är hon mer försiktig med.
– Det är nästan lite sektvarning, säger Petra till Hänt.
Annons
5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
5 saker du vill veta om Petra Mede

Skådespelaren, komikern och programledaren Petra Mede har en lång karriär inom tv-branschen, vi har sett henne i välkända program och serier, bland annat som programledare i Let's Dance och Eurovision Song Contest, och som skådespelare i serien Bonusfamiljen. Petra Mede är en folkkär och offentlig person, men några hon väljer att hålla för sig själv är hennes döttrar – Adeline, 12 och Paula, 2.

Komikern, programledaren och skådespelaren Petra Mede.
Komikern och programledaren Petra Mede intervjuas inför Eurovision Song Contest 2024.Foto: Jimmy Wixtröm/ TT

Komikern Petra Mede födde 2012 sin första dotter Adeline, som hon fick tillsammans med före detta pojkvännen Mattias Günther. Två år efter dotterns födelse valde paret att gå skilda vägar, men har än i dag en bra relation.

Annons

– Min familj bor nära och både jag, mina föräldrar och syster bor i Bromma. Det gör alla på min dotters pappas sida också. Det är nästan lite sektvarning. Adelines pappa och jag bor två minuter från varandra. Vi har en jättebra relation och han är en fantastisk förälder. Det är jag så glad för, säger hon i Hälsoliv.

Nästan 10 år efter Adeline föddes ville Petra Mede ha ett barn till, men då hade hon fyllt 52 och var singel. Men 2022 kom hon ut med den glädjande nyheten i Nyhetsmorgon att hon var gravid i sjätte månaden med dottern Paula – men utan att någon partner varit involverad i processen.

– Det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, säger hon till Allas.

Petra och ex-pojkvännen Mattias har kommit överens om att inte diskutera deras gemensamma dotter offentligt, utan ska låta henne få berätta om hur det var att få en lillasyster och livet med en offentlig mamma.

Annons

– Vi har en deal att vi pratar inte om henne. Vad hon tänker det får hon… om hon mot förmodan skulle bli en offentlig person så får hon berätta det när hon blir stor, har Petra Mede tidigare sagt i P4.

Komikern och programledaren Petra Mede.
Petra Mede höll sin andra graviditet hemlig i sex månader.Foto: Janerik Henriksson/TT

Framtidsplaner i Frankrike

Petra tänker ofta på framtiden. Hon berättar i en intervju med Aftonbladet att det är en mänsklig plikt att tänka att allt ska bli bra och att man är frisk.

– Jag tycker att jag är i en ålder när man både kan se bakåt och framåt. Någonstans hägrar Frankrike för mig. Det skulle vara väldigt fint att ta med mina döttrar så att de får lära sig att prata flytande franska i södra Frankrike någon gång. Det är väl en framtidsdröm i alla fall, avslutar Petra.

Annons

Petra Mede kommer att leda Eurovision Song Contest 2024 i Malmö tillsammans med svenska Hollywoodstjärnan, Malin Åkerman, den 11 maj.

Svenska Eurovision-outfits genom tidernaBrand logo
Svenska Eurovision-outfits genom tiderna
Annons