Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Petra Mede hoppar av Let's Dance – ersätts av tidigare vinnaren

12 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Petra Mede tillsammans med David Lindgren som tillsammans skulle leda Let's Dance 2023 men ersätts av Kristin Kaspersen.
Innan årets tävling av Let's Dance har haft premiär har programmet redan drabbats av ett avhopp.
Programledaren Petra Mede måste ställa in på grund av hälsoskäl.
Men hon ersätts av ingen mindre än en av de tidigare Let's Dance-vinnarna.
Annons
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

För två år sedan klev Petra Mede in som ny programledare för Let's Dance tillsammans med David Lindgren. De har båda beskrivit uppdraget som ett drömjobb.

– Vi är så peppade att vi får försöka lugna ner oss, sa Petra Meden inför premiären av Let's Dance 2021.

Nu meddelar TV4 att Petra Mede med en vecka innan årets premiär hoppar av programledarjobbet.

Petra Mede hoppar av Let's Dance

David Lindgren ledde Let's Dance tillsammans med Petra Mede i fjol när hon var höggravid med sitt andra barn.
Programledarna David Lindgren och Petra Mede under finalen i Let's Dance unde förra året.

Anledningen till att hon inför Let's Dance 2023 väljer att hoppa av beror på hälsoproblem. Enligt TV4 är det hennes rygg som stoppar henne.

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let’s Dance i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagkväll, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

David Lindgren och Petra Mede ledde även Let's Dance under 2022. Petra Mede körde hela säsongen trots att hon var höggravid i sjunde månaden med sitt andra barn.

– Jag mår oförskämt bra. Man får ta en dag i taget naturligtvis, men jag har haft tur med att vara pigg och sådär, säger hon i programmet Efter fem inför förra årets premiär.

Fick ryggproblem från tiden som dansare

Petra Mede har innan hon fick programledarjobbet för Let's Dance sagt att hon gärna skulle ställa upp i tävlingen om hon inte hade sina ryggproblem.

Som 20-åring var Petra Mede professionell balettdansare och var bland de bästa i Sverige när hennes dröm om att bli en stor balettdansös plötsligt gick i kras.

– Jag tappade känseln i ena benet under en repetition. Det var någon typ av diskbråk tillsammans med överrörlighet i kotorna som de ville steloperera i flera nivåer. Det vågade jag inte göra, säger Petra Mede i Renées brygga 2021.

Annons

När hon inte kunde fortsätta dansa utbildade hon sig i stället till komiker och några år senare började hon som programledare, däribland Melodifestivalen.

Kristin Kaspersen ersätter Petra Mede

Kristin Kaspersen tävlade i Let's Dance tillsammans med Calle Sterner och hon blir nu programledare för Let's Dance 2023
Kristin Kaspersen vann Let's Dance 2019 tillsammans med sin danspartnern Calle Sterner Foto: Fredrik Sandberg

När Petra Mede nu tvingas hoppa av programledarjobbet för Let's Dance 2023 kliver den rutinerade programledaren Kristin Kaspersen in som hennes ersättare.

– Jag älskar Let’s Dance! I den här situationen är det viktigaste att Petra tar hand om sig. Det finns bara en Petra Mede men jag är otroligt stolt över att få frågan om att ersätta henne, säger Kristin Kaspersen i ett pressmeddelande.

Kristin Kaspersen kärlek till tävlingen går inte att ta miste på. Hon var med och tävlade i Let's Dance för fyra år sedan och stod som slutgiltig vinnare av tävlingen.

– Jag ska erkänna att jag sedan jag var med för fyra år sedan och tävlade har saknat Let's Dance-bubblan så mycket. Jag ska göra mitt yttersta för att tillsammans med David, dansarna, deltagarna och juryn se till att det blir en fantastisk säsong. Och oj vad jag ska ha kul, säger Kaspersen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons