Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Barnen från Bonusfamiljen har vuxit upp – här är de idag

02 mar, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
bonusfamiljen 2017
Bonusfamiljen hade premiär på SVT år 2017. Flera av seriens barn har vuxit upp framför kameran. Här är de nu!
Annons
TV: 3 tips för att få en lycklig bonusfamiljBrand logo
TV: 3 tips för att få en lycklig bonusfamilj

I fyra säsonger har vi kunnat följa livets upp- och nedgångar för karaktärerna i SVT-serien Bonusfamiljen. Serien har skapats av Felix Herngren, Moa Herngren, Clara Herngren och Calle Marthin. Den baseras på deras egna erfarenheter av att leva i moderna bonusfamiljer, det vill säga familjer där en eller båda parter har barn från tidigare relationer, plus inte helt sällan nya barn ihop.

Nu ska vi ta en kik på hur det har gått för barnskådespelarna ur den populära serien.

Annons

Frank Dorsin spelar Eddie Johansson

frank dorsin i bonusfamiljen 2017
Frank Dorsin i rollen som Eddie i Bonusfamiljen säsong 1 2017.

I karaktärerna Lisa Johansson (Vera Vitali) och Patrik Ahlins (Erik Johansson) bonusfamilj bor Eddie Johansson, Lisas son från en tidigare relation. Eddie är en utmaning för Patrik, då han är elak mot sin bonusbror William Ahlin (Jacob Lundqvist).

Eddie spelas av Frank Dorsin som var 10 år när Bonusfamiljen startade, och som nu hunnit fylla 16. Känner du igen efternamnet? Japp, hans föräldrar är inga mindre än skådisparet Henrik och Hanna Dorsin. När Frank fick rollen i Bonusfamiljen, gav päronen honom ett gott råd på vägen:

Annons

– De har gett mig lite tips då och då. Som att man inte ska tro att man är nåt extra bara för att man syns på tv och tjänar bra med deg. Man är bara en vanlig människa, har Frank sagt i en intervju med Aftonbladet.

Sedan premiären av Bonusfamiljen har Franks skådespelarkarriär rullat på i oförminskad styrka. Vi har sett honom på bioduken i LasseMajas dektektivbyrå och Berts dagbok, samt i tv-serierna Brorsor Forever och Legendarerna.

frank dorsin på röda mattan 2021
Frank Dorsin på röda mattan 2021.

Om att bli ett väletablerat namn har han nyligen förklarat för Aftonbladet att det känns kul, men också lite besvärligt.

Annons

– Jag gillar det och det är nice att vara ett namn. Det är skitkul när folk kommer fram och är trevliga. Men flera gånger har det hänt att det står en grupp ungdomar och stirrar mig rakt in i själen. Då känner jag mig som ett djur på ett zoo.

Frank går idag på gymnasiet och är aktuell i den kommande långfilmen Länge leve Bonusfamiljen med premiär 2022.

Jacob Lundqvist spelar William Ahlin

jacob lundqvist i bonusfamiljen
Barnskådisen Jacob Lundqvist i rollen som William Ahlin i Bonusfamiljen.

Patrik Ahlin och Katja Roséns (Petra Mede/Emma Peters) son William Ahlin spelas av den idag 18-åriga Jacob Lundqvist. När Jacob gästade podcasten Bonuspappan & Plusmamman 2019 berättade han om upplevelsen av att kombinera skådespeleri och plugg.

Annons

– Jag gick i sjuan när Bonusfamiljen släpptes först. Då var det inte så många kompisar som tänkte på det, men nu är jag lite mer mogen och när jag pratar med dem kan de säga saker som ”jäklar vad bra du är”. Det betyder mycket att höra från någon annan.

I poddavsnittet berättar Jacob om bakgrunden till att han började med skådespeleri.

– Jag kände aldrig att jag var ”sportkillen”. Jag spelar lite golf, men teatern är main focus, berättar han. Jag kanske kan jobba med skådespeleri i framtiden, men man vet inte vad som händer. Just nu ser det ut som att det kan gå.

Jacob går sista året på gymnasiets ekonomilinje och driver ett UF-företag som tillverkar armband av plast som hämtats ur havet.

Jacob Lundqvist och Emma Peters poserar på bild på Bonusfamiljen-kollegan Niklas Engdahls Instagramkonto.

Annons

Amanda Lindh spelar Bianca Johansson

amanda lindh i bonusfamiljen
Amanda Lindh i rollen som tonåringen Bianca Johansson i Bonusfamiljen.

Skådespelaren Amanda Lindh är 21 år. Hon spelar Lisa Johansson (Vera Vitali) och Martin Johanssons (Fredrik Hallgren) dotter Bianca Johansson. Amanda har pluggat musikallinjen på friskolan Stockholm Dance Academy. Under studietiden agerade hon bakgrundsdansare i Junior Eurovision 2014, Melodifestivalen 2015 och 2017, samt stand-in-dansare Eurovision Song Contest 2016.

I en intervju med Expressen från 2020 beskriver Amanda sin passion för dans och teater.

Annons

– Jag har aldrig varit intresserad av att plugga. Jag har alltid fokuserat på mina intressen i stället för att vara i skolan. Man kan säga att jag levt mycket utanför skolan.

amanda lindh 2022
Amanda Lindh på röda mattan 2022.

Efter fem år i Bonusfamiljen har Amanda fortsatt med roller i tv-serierna Lyckoviken och Zebrarummet. För Aftonbladet berättar hon om sin roll i Zebrarummet, och en uppmärksammad övergrepp-scen:

– Det var väldigt jobbigt för oavsett om man går in i en karaktär så är det fortfarande jag som står där personligen. Men det sköttes bra och vi tog den i slutet av produktionen för att det skulle vara så tryggt som möjligt för mig, men det var fortfarande hemskt och man gick och ältade den här scenen om och om igen i huvudet, hur den skulle bli, sa hon i fjol.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Annons