Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Petra Medes relation med exet – livet med dottern Adeline

26 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Petra Mede ler mot kameran, mot grå bakgrund.
Petra Mede har tagit över som programledare i Let's dance, och halvvägs igenom säsongen har hon fullt upp.
Nu berättar hon om vardagsbalansen, relationen till exet och hur dottern Adeline förändrat hennes liv.
– Adelines pappa och jag bor två minuter från varandra. Vi har en jättebra relation, säger Petra Mede.
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

När Tilde de Paula Eby och David Hellenius valde att lämna som programledare i Let's dance efter förra säsongen, så föll det på Petra Mede och David Lindgren att axla ansvaret som programledarduo.

Men att få ihop den stora arbetsbördan, samtidigt som man är ensamstående förälder till en åttaåring är inte helt enkelt.

Petra Mede håller dessutom samtidigt på att renovera sitt hus i Bromma, där hon och dottern Adeline bor tillsammans.

– Jag har ingen fritid. I vår bransch går allt i ett hela tiden. Jag har inga arbetstider och håller på att renovera huset samtidigt som jag ringer och pratar manus. Fortfarande har jag en ganska liten dotter, så det är full rulle, säger Petra Mede till Hälsoliv.

Petra Medes relation med dotterns pappa i dag

Programledaren var 43 år gammal när hon fick dottern Adeline Mede tillsammans med exet Mattias Günther, som är läkare. Paret separerade två år efter dotterns födelse, men har fortfarande en bra och nära relation som föräldrar, och bor dessutom nära varandra.

Annons

De är inte heller de enda i familjen som bor på gångavstånd från varandra – även delar av Petra Medes släkt, så väl som exets familj, bor också nära.

– Min familj bor nära och både jag, mina föräldrar och syster bor i Bromma. Det gör alla på min dotters pappas sida också. Det är nästan lite sektvarning. Adelines pappa och jag bor två minuter från varandra. Vi har en jättebra relation och han är en fantastisk förälder. Det är jag så glad för, säger Petra Mede till Hälsoliv.

Så påverkades Petra Medes liv av att bli mamma

Att bli mamma har helt förändrat Petra Medes liv, och dottern är hennes stora kärlek. För Hälsoliv berättar hon om hur dottern har ärvt en komisk talang, och ofta får henne att skratta – även om de inte har samma sorts humor, och dottern sällan skrattar åt sin mammas skämt.

Programledaren tror dock inte på att man måste få barn för att vara lycklig, bara för att det har påverkat hennes liv till det bättre.

– Man kan vara lycklig utan barn också. Jag har svårt när vissa säger att det är meningen med livet, att man bara kan känna riktig lycka med barn. Det tycker jag är förmätet. Jag tror inte det finns något rätt eller fel. För mig har min dotter varit mitt livs stora lycka och givit mig en självklar mening med livet, men att få barn är inte svaret på absolut allting, säger Petra Mede i intervjun.

Annons