Petter Stordalen om att leva ihop med med svenska Märta
1:03

Efter reklamen: 6 saker du vill veta om Petter Stordalen

(1:03)

Slå på ljud

Petter och Gunhild Stordalen var gifta i 14 år, och det var många som blev förvånade när skilsmässan kommunicerades ut i ett gemensamt uttalande i november 2019.

– Petter är mitt livs stora kärlek. Han kommer alltid att vara det. För mig är det Petter eller ingen, sa Gunhild Stordalen i en intervju med Femina året efter skilsmässan.

2014 diagnosticerades Gunhild Stordalen med den autoimmuna och obotliga bindvävssjukdomen systemisk skleros. För Femina berättade Gunhild om sin sjukdom och hur den tärt på relationen med Petter.

– Jag vet att det är många som har svårt att begripa hur vi som var så bra tillsammans inte klarade det. Men samtidigt måste man förstå att en tillvaro där en är sjuk hela tiden innebär extremt stora påfrestningar. Vi trodde varje gång när vi var igenom en behandling att ”nu, nu blir det bättre”, men så blev jag sjuk igen.

Petter Stordalen om relationen till ex-frun Ingrid Stordalen

Petter Stordalens första tid ihop med Märta

I början av 2020 träffade Petter svenska Märta Elander Wistén, 31 – i starten av pandemin. En orolig tid för Petter Stordalen, likt många andra.

På grund av situationen så började hotellen snabbt gå sämre, gästerna lös med sin frånvaro och Petter var tvungen att säga upp eller permittera personal. En annan oro som kom med det, var oron över att han inte skulle vara den självsäkra man som Märta först föll för. Det visar sig dock snabbt att det var en onödig oro. Märtha tog sig till Petter i Oslo och blev kvar i 102 dagar.

– Jag kan sammanfatta vad Märta betydde för mig under den perioden: Jag började sova gott, äta gott och skratta gott, det är faktiskt något av det viktigaste för att ta sig igenom en kris, säger Stordalen till Dagbladet.

Märta Elander Wistén och Petter Stordalen på vimmel i Stockholm.

Märta Elander Wistén och Petter Stordalen på vimmel i Stockholm.

Idag bor Märta och Petter ihop – både i Sverige och i Norge.

Har inte stått i köket på massor av år

Petter Stordalen är just nu aktuell med den nya boken Apollo-Metoden, och i den skriver han bland annat om flickvännens betydelse under pandemin. Också att hon fått honom att äta hemlagad mat, något han inte gjort på 15-20 år, menar han.

”Jag hade aldrig lagat mat hemma, inte någon annanstans heller för den delen. Jag var för upptagen med mitt jobb och kom fram till att andra ändå är bättre än jag på att laga mat. Med undantag för jobbärenden i gallerior hade jag inte varit i en mataffär sedan 90-talet”, skriver Petter Stordalen i sin bok.

Petter Stordalens dotter Emilies påkostade möhippa