Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Petter Stordalens lyxiga liv med svenska kärleken Märta

06 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/Instagram.
Affärsmannen Petter Stordalen har hittat kärleken i svenska Märta, 31, efter skilsmässan från Gunhild Stordalen.
Nu berättar han i podcasten Värvet om parets lyxliv tillsammans, där han bostäder i flera olika länder.
– Vi är tillsammans hela tiden, säger Petter Stordalen i podcasten.
Annons
6 saker du vill veta om Petter StordalenBrand logo
6 saker du vill veta om Petter Stordalen

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 58, är en av Norges allra rikaste personer, med hotellkedjan Nordic Choice och resebolaget Ving i sitt stall. Genom åren har hans äktenskap med profilerade läkaren Gunhild Stordalen intresserat många, och parets relation har tagit plats både på tidningssidorna och i tv-sofforna.

2019 valde paret att gå skilda vägar efter nio år som gifta, och sedan dess har Petter Stordalen hittat kärleken på nytt – den här gången i svenska Märta Elander Wistén, 31. Petter och Märta gick ut med sin relation sommaren förra året, och har sedan dess hunnit skaffa hund tillsammans.

– Medan affärslivet varit utmanande så har privatlivet varit mycket bra. Vi har det helt fantastiskt tillsammans, har Petter Stordalen sagt till VG.

Annons

Lyxlivet med kärleken

I podcasten Värvet berättar Petter Stordalen att han lever ett lugnt liv med mycket rutiner, men att han vill umgås med kärleken så ofta han kan.

– Vi är tillsammans hela tiden. Det bästa jag vet är att äta middag med Märta. Eller lunch. Eller båda delar, säger Petter Stordalen i podcasten.

Paret splittar sin tid mellan flera olika ställen – Petter Stordalen äger ett flertal fastigheter, och bor delvis i Stockholm med Märta Elander Wistén.

– Och så hyr jag en lägenhet i Stockholm, säger han i Värvet.

Förutom lägenheten i Sveriges huvudstad äger Stordalen ett hus på en av Oslos mest exklusiva adresser, en hytte i norska fjällen, och ett lyxigt sommarhus i skärgården i norskan Kristiansand.

Men en lyxig livsstil är inte allt, menar Petter Stordalen, som konstaterar att pengar inte är en garant för lycka.

– Pengar ger inte lycka. Jag har träffat många människor som har väldigt mycket pengar och som är väldigt bekymrade och väldigt rädda och som inte mår speciellt bra.

Annons