Tommy Körberg och Plura Jonsson har många gemensamma nämnare – de är med sina 72 och 69 år ungefär lika gamla, de är båda med i Så mycket bättre och de har båda kämpat med missbruksproblem och suttit i fängelse på grund av knarkdomar.

I lördagens Så mycket bättre berättar Tommy Körberg att han började sitt 80-tal med att sitta häktad på Gotland i en kokainhärva, medan Plura dömdes till tre månaders fängelse för kokaininnehav 2010.

– Jag tänkte på dig Plura, vi är ju jämngamla, så vi har ju varit med om det där. Det i samband med den där förtvivlade längtan att få stå på scen. Man har offrat ganska mycket för att få göra det, säger Tommy Körberg i programmet.

Plura börjar gråta efter Tommy Körbergs besked

Han konstaterar att han ska tolka Eldkvarns Förgiftat blod, något som får Plura Jonsson att bryta ihop i tårar – innan han ens har hört den.

– Då måste jag gå ut, för jag börjar gråta då, säger han med tårade ögon.

Tommy körberg och Plura Jonsson hittar varandra i att de båda känner att de har ett stort behov av att stå på scenen, men att det också har kostat på i form av missbruk.

– Allt man har offrat för att få göra det man tycker bäst om, säger Tommy Körberg i Så mycket bättre.

Plura Jonsson minns när han var hög ofta, och verkar tycka det är jobbigt att tänka på.

– Så lever man längst fram med förgiftat blod, som man gjorde på den tiden, på 80-talet, när man var påtänd hela tiden. Usch, säger han, och fortsätter:

– Man blev biten av det här, och hur det förgiftade blodet. Sen förgiftade man sig själv med massa alkohol och droger, bara för att kunna orka fortsätta.

Eldkvarn-sångaren rörd av tolkningen

Efter uppträdandet är både Tommy Körberg och Plura Jonsson tårögda, och Eldkvarn-sångaren känner att 72-åringen förstår vad låten handlar om.

– Det är inte många som förstår sig på vad den låten handlar om, men det gör ju han. Det var väldigt fint, säger Plura och börjar gråta igen.

– Jag ber om ursäkt att jag är så grinig.

Plura ber om ursäkt för sina tårar.

Läs mer:

Brundtlands vassa kritik mot Sveriges coronastrategi: "Sjukdom och död"

Bekräftat: Lashana Lynch är den nya agent 007 i James Bond-filmen

Bengt blev Birgitta – vid 83 års ålder: ”Jag ångrar ingenting”