Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Plura Jonsson om tårarna och konstigaste ryktet om sig själv

06 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hej Plura Jonsson, artist och tv-profil, som senast synts i Så mycket bättre och På spåret.
Annons
Här är alla artister i "Så mycket bättre" 2020Brand logo
Här är alla artister i "Så mycket bättre" 2020

Varför var du med i Så mycket bättre igen?

– Jag blev tillfrågad och det passade väldigt bra. Vi hade ställt in turné i sommar, så det passade väldigt bra på alla möjliga sätt. Sen tycker jag det är kul att träffa artister och kolleger.

Hur var inspelningen jämfört med förra gången du var med 2010?

– Det var lite mer uppstyrt den här gången, och inte lika mycket vansinniga utflyter. Men det var fortfarande väldigt intensivt, man gick upp halv åtta och åt frukost, och då började de filma direkt. Sen slutar man vid ett-halv två på natten, första säsongen kunde inspelningarna sluta vid halv fyra. Skillnaden nu är också att alla är duktigare musikaliskt. I början var det mer folk som sjunger lika bra som jag, mer den typen av artister. Nu är det mer elitidrottsmän, Benjamin är ju bara så jäkla bra på allt han gör.

Vilken är den bästa tolkningen som gjorts i programmet alla kategorier?

– Jag har inte sett alla säsonger, men i första säsongen när jag var med, var Mikrofonkåt som Petra Marklund gjorde grymt bra.

Annons

Hur tillbringar du en perfekt söndag?

– Jag är en hemmakille, så jag går hemma här på gården. Är i trädgården, badar i poolen, och framåt fem äter vi lammstek. Nu på hösten plockar man svamp.

Vilket är det konstigaste ryktet om dig?

– Jag har hört så många rykten. Det är många som säger ”fan vad full du var i går”, "nä det var jag inte", "jo, du låg och sov i garderoben", och så var jag inte ens där. Sådana grejer dyker upp.

Vilket är ditt sämsta köp?

– Det är många det. Jag köpte några tabletter från Norge som man skulle bli pigg av, men jag märkte ingenting. Det är typiskt att jag går på reklamen. Sen köpte jag en lövblåsare för 3000-4000 kr, och jag förstår mig inte på den alls.

När grät du senast?

– Jag gråter väldigt lätt, jag kan se någon skitdålig amerikansk film och börja gråta, de är bra på det där. Men nu var det ett tag sen jag grät, för det var länge sedan jag såg sån film.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

– Det beror på vilken del av mitt liv. Nu skulle det väl vara Rolf Lassgård. Om det ska det vara i ungdomen… jag kommer inte ihåg vad alla skådisar heter... Jonas Karlsson kan spela mig som ung rockstjärna.

Annons

Vad googlade du senast?

– Det var något recept. Det viktigaste jag googlade var hur man lägger in gröna tomater, ett recept på det, för jag hade massa tomater över.

Vilken är din bästa drink?

– Det är en negroni. Men fråga mig inte hur man gör bara, det kommer jag inte ihåg.

Vad var bättre förr?

– Allt. Nä, men min fysik var bättre förr. Och betygen i skolan, de var bättre förr. Varför ska de hålla på och byta hela tiden?

Läs mer:

Annons