Prins Carl Philip och Emma Pernald
Året med kungafamiljen 2021
0:47

Efter reklamen: Året med kungafamiljen 2021

(0:47)

Slå på ljud

I juni 2015 fick prins Carl Philip sin prinsessa Sofia. Idag har de tre barnen prins Alexander, 5, prins Gabriel, 4, och prins Julian, 1, tillsammans och bor på Villa Solbacken i Stockholm. Men innan prinsen fick sin prinsessa hade Carl Philip två seriösa förhållanden. Här är prinsens flickvänner innan Sofia klev in i bilden.

Första kärleken Wiveka Thott

Wiveka Thott – prinsens första kärlek som han träffade under 90-talet på internatskolan Lundsberg i Värmland. Paret träffades när prins Carl Philip var 18 och Wiveka 16, och var tillsammans i två år innan de gick skilda vägar.

Så lever svenska kungabarnens kusiner idag – livet utanför rampljuset

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget, har Wiveka tidigare sagt till Expressen men avslöjade även svårigheterna att vara tillsammans med en kunglighet.

– När jag tänker tillbaka på den perioden i mitt liv så var jag nog ganska besvärad av den typen av uppmärksamhet, kändes märkligt och onaturligt, berättade hon då.

Prins Carl Philip och Wiveka Thott

Prins Carl Philip och Wiveka Thott 1999.

Idag är Wiveka 40 år gammal och arbetar enligt Linkedin som projekt & consultmanager på Edument AB. Hon är bosatt i Svedala, Skåne tillsammans med maken Johan Lindström och de två sönerna Filip, 7, och Gustav, 4.

Cecilia von der Eschs privata band till kungahuset – genom maken Fredrik

Ex-flickvännen Emma Pernald

Emma Pernald träffade prinsen 1999 under en segelsemester på västkusten med gemensamma bekanta. Paret hade sedan en lång relation som sträckte sig över tio år där de även bodde tillsammans i prinsens boning i gamla stan. Efter en längre förhoppning om att paret skulle förlova sig slutade det istället med att de gick skilda vägar 2009. Emma fortsatte dock efter uppbrottet ha kontakt med prinsens syster, prinsessan Madeleine, som hon vän med än idag.

Prins Carl Philip och Emma Pernald 2003

Prins Carl Philip och Emma Pernald 2003.

Idag är Emma gift med finansdirektören Tomas Jonson, 41, som hon har barnen Arthur, 9, och August, 6, tillsammans med och är bosatt på Lidingö. Enligt Linked in är hon sedan tre år tillbaka är hon marknadschef på Nordea med titeln Country Marketing Director Sweden.

Emma Pernald tillsammans med maken Tomas Jonson

Emma Pernald tillsammans med maken Tomas Jonson

Karin Törnblom/TT
Mest läst