Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monark
Slå på ljud

Prins Charles och prinsessan Diana gifte sig 1981, och fick sönerna William och Harry tillsammans.

Att det kungliga paret, som skilde sig 11 år senare 1992, inte hade en lycklig relation är vida känt. Prins Charles var heal tiden kär i sina ungdomskärlek Camilla Parker-Bowles, som han var förbjuden att gifta sig med, och prinsessan Diana tröttnade snabbt på Charles iskalla attityd mot henne, och hade flera kärleksaffärer under äktenskapets gång.

Men redan innan de gifte sig visste prinsessan Diana att prins Charles egentligen inte ville gifta sig med henne. Penny Thornton, en astrolog som prinsessan Diana anförtrodde sig åt och som blev kunglighetens vän, berättar att Charles var ärlig med Diana natten före bröllopet.

– En av det mest chockerande saker Diana sa till mig var att natten före bröllopet sa Charles till henne att han inte älskade henne. Jag tror Charles inte ville gå in på bröllopet under falska premisser. Han ville vara ärlig med henne, men det var förkrossande för Dian, säger Penny Thornton.

Diana ville ställa in bröllopet med Charles

Orden fick prinsessan Diana att fundera på att ställa in hela bröllopet – som är ett av de mest bevakade kungabröllopen genom alla tider.

– Hon ville inte genomföra bröllopet efter det, hon funderade på att inte komma på bröllopet, säger Thornton.

När prinsessan Diana gjorde en intervju med Martin Bashir på BBC 1995 avslöjade hon att både hon och Charles hade affärer under äktenskapet. Att prins Charles blev tillsammans med exflickvännen Camilla Parker-Bowles, som han numera är gift med, var en faktor till att äktenskapet tog slut.

– Det var tre av oss i äktenskapet, så det blev lite trångt, sa Diana på frågan om huruvida Camillas relation med Charles låg bakom uppbrottet – ett citat som är minnesvärt än i dag.

Läs mer:

17 fina nyårsklänningar i butik just nu

Clara Hallencreutz hemliga bröllop med Fares: ”Väldigt spontana”

Lisa Marie Presley i medicinskt nödfall – fyra månader efter sonens död

Mest läst