Sedan två år tillbaka bor prinsessan Madeleine i Florida. Tillsammans med maken Chris har hon anpassat sig efter den amerikanska livsstilen. I området Pinecrest tar prinsessan sina morgonpromenader med hunden Teddy och lämnar barnen i skolan. Men sedan coronaviruset fick fäste i delstaten har vardagen förändrats totalt.

Prinsessan Madeleine har alltid trivts utomlands men familjesemestrar och högtider är fortfarande otroligt viktiga för henne. Därför är det förstås en stor sorg att inte kunna resa hem till Sverige – för mamma Silvias födelsedag, en 23 december, och julafton. Någonting som hovet bekräftar för Svensk Damtidning.

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför är det inte möjligt för prinsessan att resa och de kan inte komma hem över jul, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine om vardagslivet i Florida

När Madeleine ställde upp på en intervju med tidningen Mama berättade hon lite mer om vardagslivet i Florida. Hon sa till exempel hon och Chris ju kommer från olika kulturer och därmed kanske har olika syn på barnuppfostran. Madeleine bekräftar att det finns saker de är oense om. Hon vill alltid ha med barnen på allt medan Chris är av åsikten att man inte behöver göra allt tillsammans – äta middag till exempel. För det var så det såg ut när han var liten.

– Men man får kompromissa. Och jag håller med, det är ju viktigt för förhållandet att man får lite egen tid tillsammans, och inte alltid att barnen är med.

Leonore dansar balett och Nicolas är en fotbollskille

Mycket tid går också åt till att köra barnen till sina respektive aktiviteter. Leonore ägnar sig åt balett, fotboll och tennis och Nicolas är, även han, fotbollsintresserad. Precis som många andra småbarnsföräldrar går de upp tidigt och när Leonore och Nicolas är på förskolan roar sig Madeleine och Adrienne med aktiviteter som sång, lek och gymnastik.

Och på helgen är det fredagsmys och lördagsgodis som gäller. Två svenska klassiker som Madeleine har anammat i USA. Att bada i poolen är en annan favorit och prinsessan berättar att både Leonore och Nicolas lärde sig simma tidigt.

Läs mer:
Björn Skifs tuffa kamp: "Blev för mycket"

Stina Wollters ilska mot TV4 – efter pappa Sven Wollters död

71-åriga Vera Wang: Därför ser jag så ung ut

Mer läsning

Femina