Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Reine Brynolfsson har två vuxna barn – så lever de idag

29 dec, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
reine brynolfsson med barnen julia och william
Daramatens Reine Brynolfsson, 68, har två vuxna barn med exhustrun Susanne Lorenz Liljefors. Så lever Julia och William idag!
Annons
7 kändisbarn som har vuxit uppBrand logo
7 kändisbarn som har vuxit upp

Skådespelaren Reine Brynolfsson har en lång och imponerande karriär i ryggen. Efter att som ung ha studerat juridik vid Göteborgs universitet tog han modet till sig och satsade på sin passion drama. Den senare utbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö öppnade dörrarna till det som kom att bli Reines yrkesliv.

reine brynolfsson med hustrun susanne
Reine Brynolfsson och exhustrun Susanne Lorenz Liljefors. Makarna skilde sig 2005 och har två vuxna barn, Julia och William. Susanne gifte om sig år 2009 med sin nuvarande make Mikael Liljefors.

Genom åren har vi sett Reine i otaliga filmer regisserade av Colin Nutley (Black Jack, Änglagård, Sprängaren, Paradiset m. fl.). Han har även haft roller i tv-serier som Kärlek & Anarki, och sedan början på 90-talet stått på Dramatens stora scen.

Annons

Reine Brynolfsson läser Nyårsklockan på Skansen 2021

Nyårsafton 2021 har Reine Brynolfsson det ärofyllda uppdraget att läsa lord Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan i SVT1:s direktsändning Tolvslaget på Skansen.

Med anledning av detta passar vi nu på att ta en kik på Reines barn. Julia och William har synts vid sin pappas sida på många röda mattor genom åren. Nu är de vuxna, och så här lever de idag.

Nyhetsreportern Julia Brynolfsson, 33

reine och julia brynolfsson
Reine Brynolfsson med dottern Julia på röda mattan 2014.

Julia Brynolfsson, Reine och exhustrun Susannes förstfödda, kom till värden 1988. Julia är idag 33 år och bor tillsammans med maken Emil Brynolfsson, 34, i en lägenhet strax utanför Stockholms innestad.

Annons

Julia är utbildad journalist vid Jakobsbergs folkhögskola. Tack vare den praktiktermin som skolan erbjöd fick hon jobb direkt efter avslutad utbildning 2012. I en intervju med Jakobsbergs folkhögskola från 2017 säger Julia om sin utbildning att:

– Praktiken som kommer efter reportagelinjen var otroligt viktig för att få in en fot i den här branschen. Det var a och o för att få jobb då jag inte hade någon tidigare erfarenhet. Jag tror att det var avgörande för min del.

– Idag är jag arbetsledare för reportrar och har därför stor förståelse för deras arbete, säger Julia.

Enligt information på Twitterkontot @jbrynolfsson är Julia anställd som nyhetsreporter på Sveriges Radio P4 Stockholm. Julias make är enligt information på Linkedin officer vid Försvarsmakten. Paret har en dotter på 3 år, Hedda Brynolfsson.

Journaliststudenten William Brynolfsson, 24

reine och william brynolfsson 2003
En 6 år gammal William på biopremiär med pappa Reine Brynolfsson 2003.

Julias lillebror William Brynolfsson föddes 1997. Han bor inneboende i en villa i en av de finare förorterna till Stockholm och har precis som syrran satsat på journalistik. William har dock valt den lite längre akademiska vägen och läser just nu en kandidatexamen i journalistik vid JMK, Institutionen för mediestudier på Stockholms universitet. Utbildningen beräknas vara fullföljd 2024.

Annons
julia, william och reine brynolfsson 2018
Syskonen William och Julia följde med pappa Reine Brynolfsson på Guldbaggegalan 2018.

Enligt information på Linkedin jobbade William dessförinnan i drygt fyra år som produktionsledare och castare på Filip Hammar och Fredrik Wikingssons produktionsbolag Nexico. William har haft rollen som gästredaktör på Breaking News med Filip och Fredrik, castare på Alla mot alla med Filip och Fredrik, samt produktionsledare på Lerins sommarö.

Att William har ärvt sin fars intresse för teater framgår av hans gymnasieval, William läste nämligen Drama och teater på Viktor Rydbergs gymnasium vid Jarlaplan, Stockholm.

Foto: TT

Annons