Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Remaken på Häxorna – The Witches kommer till HBO i oktober

06 okt, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT
Lagom till Halloween kommer The Witches till HBO, filmen som baseras på Roald Dahls klassiska roman från 1983 med samma namn.
Härom veckan avslöjade HBO att de i samma veva som vi firar Halloween, släpper nyversionen av den läskiga filmen The Witches som baseras på succéboken från 1983 skriven av Roald Dahl.
Annons
Idol-deltagarna som fått lysande karriärerBrand logo
Idol-deltagarna som fått lysande karriärer

Lagom till Halloween kommer The Witches till HBO, filmen som baseras på Roald Dahls klassiska roman från 1983 med samma namn. Rysarboken av Roald Dahl handlar om en liten pojke och hans norska mormors kamp för att utrota Englands alla häxor. Häxornas enda uppgift är att förgöra barn.

I den nya HBO-filmen möter vi den sjuårige pojken Luke som precis förlorat sina föräldrar i en bilolycka och som under en hotellvistelse hamnar i luven på en grupp illvilliga häxor, och pojken förvandlas till en mus. I nyinspelningen förflyttas handlingen från det engelska 80-talets mitt till 60-talets amerikanska södern.

Anne Hathaway spelar överhäxan

På skärmen kommer vi kunna se kända namn som Octavia Spencer, Anne Hathaway, Stanley Tucci och Chris Rock i rollerna.

Anne Hathaway axlar rollen som Anjelica Hustons som är överhäxan. Remaken på The Witches har premiär 22 oktober på HBO Max, vilket förhoppningsvis betyder att den dyker upp på HBO Nordic strax där efter. Filmen är skriven och regisserad av Back to the Future och Forrest Gump-regissören Robert Zemeckis.

Annons

Filmatiserades även som Häxorna på 90-talet

Romanen The Witches återskapades även som film i början av 90-talet, då av framlidne regissören Nicolas Roeg. 1990 medverkade bland andra Anjelica Huston, Rowan Atkinson och svenska Mai Zetterling i den läskiga filmen. Än idag är det många som är ärrade av den klassiska skräckfilmen som på svenska rätt och slätt hette Häxorna.

Se trailern till filmen här:

LÄS MER:

Annons