Renée Nyberg och David Hellenius.
6 ikoniska kärlekspar vi minns
1:08

Efter reklamen: 6 ikoniska kärlekspar vi minns

(1:08)

Slå på ljud

Masked singer-programledaren David Hellenius är TV4:s mest profilerade manliga programledare – medan hustrun Renée Nyberg antagligen är kanalens främsta kvinnliga programledare.

Medan David Hellenius ledde Let's dance i många år och har Hellenius hörna så ser vi Renée Nyberg i Renées brygga och Klassfesten. På senaste Kristallengalan fick de också varsitt pris – för bästa manliga respektive kvinnliga programledare.

Men paret är inte bara framgångsrika – de har det gott ställt också. De många framgångarna har gett höga inkomster. David Hellenius företag DH Media omsatte 2020 hela 12,4 miljoner, med en vinst på 10,7 miljoner kronor. Hustruns företag NARE Holding AB drog i sin tur in 7,1 miljoner kronor i omsättning, med en vinst på 6,2 miljoner kronor samma år, skriver Svensk Damtidning.

Hellenius och Nyberg har också företaget Helny produktion AB tillsammans, som 2020 omsatte noll kronor – men hade en vinst på 13,3 miljoner. Tillsammans har de gemensamma tillgångar på 66,1 miljoner kronor, och tog 2017 ut privata aktieutdelningar på närmare 50 miljoner kronor.

Sålde lyxhusen – köpte hus och våning

Så mycket pengar gör det möjligt att köpa fina fastigheter. Efter att ha sålt ett sommarhus på Vaxholm, som hon köpt på 90-talet för 915 000 kronor, för 15 miljoner kronor, så kunde Renée Nyberg och maken unna sig ett annat sommarhus på Värmdö för just 15 miljoner kronor.

Felix Herngrens diagnos – som saboterar i Masked singer

Fram till 2017 bodde paret i ett radhus i Bromma i norra Stockholm, på 216 kvadratmeter. Radhuset lades ut till försäljning för 15,8 miljoner kronor. David Hellenius och Renée Nyberg valde att i stället byta till en lyxig våning i centrala Stockholm. Den är i dag värderad till 17,7 miljoner kronor.

David Hellenius och Renée Nyberg tycker dock inte om att prata om sitt välbärgade liv.

– Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David Hellenius sagt tidigare.

David Hellenius livsförändring – efter att sonen Leo var nära att dö

Mest läst