Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Robbie Williams känslosamma ord om frun Ayda och barnen

17 nov, 2023 
Ayda Robbie Williams fru
Vad är egentligen sanningen bakom alla skandalrubriker som handlat om Robbie Williams genom åren, och hur skapade han alla de stora hitsen? I en ny dokumentär får vi veta mer om artistens liv – och kärleken till frun Ayda.
Annons
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

Först kom dokumentären om Meghan Markle och prins Harry. Sedan har de landat i en strid ström. Pamela Anderson. Beckham. Och nu Robbie Williams. Popartisten som blev världsstjärna redan som 16-åring genom popgruppen Take that öppnar upp sig om sanningen bakom skandalrubrikerna, i en ny dokumentär på Netflix.

Relationen till Geri Halliwell och kärlekslåten

I de fyra delarna talar Robbie Williams öppet om sitt missbruk, sina panikattacker och sin ångest. Man får även se privata klipp på tiden från hans relation med Spice Girls-medlemmen Geri Halliwell. Och även om han inte uttrycker tydligt att de var ett par, berättar han om anledningen till deras uppbrott. En papparazzi påstod att det var Geri som tipsade fotograferna om var paret skulle befinna sig.

Geri Halliwell Robbie Williams
Geri Halliwell och Robbie Williams 2001.

– Jag vet nu att det inte fanns någon sanning alls i det påståendet, men där och då trodde jag att så var fallet. Det visar tydligt hur påverkad du kan bli av att vara så pass känd, hur det påverkar dig psykiskt och hur svårt det blir att våga lita på andra, berättar Robbie i dokumentären.

Annons

Han avslöjar senare att han efter relationen skrev en låt till Geri och om deras relation. Resultatet blev den vackra superhiten Eternity.

Robbie Williams fru Ayda Field

Förutom Geri berättar Robbie även om den relation som betytt allra mest för honom och hans väg tillbaka till musiken efter missbruk och panikattacker. Han fru Ayda Field. I den nya serien berättar han hur han börjat missbruka olika preparat igen samtidigt som han blir ihoptussad med Ayda. Duon inser snabbt att de inte passar ihop, men stannar slutligen ändå uppe hela natten och pratar. En natt då båda blir kära i varandra.

– Det kändes som om vi känt varandra förevigt, berättar Robbie Williams i Netflix-dokumentären.

Robbie Williams och fru Ayda Field.
Robbie Williams och fru Ayda Field.

Det som däremot inte visas upp är kampen paret hade därefter. Flera uppbrott skedde innan duon gifte sig fyra år senare.

Annons

– Hon har allt. Hon är snäll, vacker, smart och väldigt rolig, säger Robbie Williams och tillägger att det är tack vare hennes stöd som han vågade uppträda igen efter år rädsla för att ställa sig på en scen igen efter två katastrofspelningar som slutade med panikattacker inför en publik på 70 000 personer.

Robbie Williams fyra barn

Paret har numera fyra barn, med två år mellan varje barn. 11-åriga dottern Teddy, nioåriga sonen Charlie, femåriga dottern Coco och treåriga sonen Beau. Barnen hålls någorlunda anonyma i dokumentären och respekteras på ett fint sätt i större delen av de fyra avsnitten. Det av barnen man får se och höra prata tydligare är dottern Teddy, som då och då ber om att få kika på de klipp pappan Robbie berättar om för kameramannen. I slutscenen får vi även höra Teddy sjunga och spela på ett piano, ett klipp där det är tydligt vilka musikgener hon ärvt.

Robbie Williams största hits

Det är en gråhårig Robbie som talar om sina minnen från förr, men något som blir tydligt är hur otroligt många hits artisten faktiskt skapat, hits som fortfarande älskas av många.

Robbie Williams.
Robbie Williams.
  • She's the one, från 1998.
  • No regrets, från 1998, en låt som handlar om Robbies känslor efter att ha lämnat de då forna vännerna i Take that.
  • Rock DJ, från 2000. En låt som man i dokumentären får veta att Robbie ogillade och absolut inte ville göra. Det var i samband med den låten som han bestämde sig för att bryta med sin vän och låtskrivarkollega Guy Chambers.
  • Angels, från 1997. I dokumentären berättar Robbie Williams om hur Angels var den låt som satte fart på hans solokarriär, vilket gör att han älskar låten, även om han än idag inte förstår varför just den fastnade i så många fans hjärtan. Låten är fortfarande hans bäst sålda singel och röstades år 2005 fram till tidernas bästa låt i Storbritannien. Något många musikjournalister kritiserade britterna för.
  • Feel, från 2002. Låten och dess musikvideo fick Robbie Williams att bli hyllad i USA.
Annons