Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Robyns nya lyxvåning i Stockholm – granne med flera kändisar

08 mar, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Robyn
Robyn har skaffat sig en riktig lyxvåning i Stockholm. Utsikten beskrivs som den bästa i staden och lägenheten är sammanlagt 230 kvadratmeter stor.
Annons
7 viktiga kvinnor för kampen om jämställdhet i SverigeBrand logo
7 viktiga kvinnor för kampen om jämställdhet i Sverige

Det går bra för den svenska superstjärnan Robin ”Robyn” Carlsson. När musikmagasinet Rolling stone rankade 2010-talets hundra bästa låtar utsågs hennes Dancing on my own till decenniets allra bästa.

”‘I'm right over here, why can't you see me?’. Robyn skulle lika gärna kunnat ha sjungit till poppubliken i USA som under 2000-talet till största del ignorerade henne medan hon lade år på att förfina sitt lysande, bubblande synth-pop-sound till perfektion. Sen kom Dancing on my own, som lyfte henne till något av en generationens röst bland unga utbrända amerikaner”, skrev tidningen om henne och låten då.

Nu skriver Expressen att artisten kunde plocka ut 37 miljoner kronor från sitt bolag Robin Carlsson AB förra året. Delar av de pengarna lade hon på en maffig lägenhet i Stockholm.

Hustet är blåklassat

Huset som Robyn flyttat till är blåklassat av Stockholms stad.

– När vi säger att en byggnad är blåklassad innebär det att har synnerligen höga kulturhistoriska värden, säger Malin Myrin som är chef på kulturmiljöenheten vid Stadsmuseet, till Expressen.

– Och det tycker jag ju att det här huset har. Det var också väldigt påkostat för sin tid.

Granne med flera kändisar

Förutom Robyn bor en rad andra kända personer i huset. Hennes nya lägenhet är 230 kvadratmeter stor och fördelad på fem rum. Den har också ett tornrum med utsikt åt tre olika väderstreck. Utsikten beskrivs också som Stockholms allra bästa.

Enligt tidningen har lägenheten också ett badutrymme med bastu, en kungsbalkong och terrass samt öppen spis och kakelugn.

Hur mycket Robyn fick betala för det hela är inte känt.

Annons