Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rolf Lassgård bekräftar sin nya kärlek efter skilsmässan

13 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Rolf Lassgård Galapremiären av Andra Akten på Dramaten.Stockholm 2023-02-12Foto: Karin Törnblom / TT / kod 2377
Rolf Lassgård har hittat kärleken på nytt efter skilsmässan från hustrun Birgitta, som han hade varit gift med i 38 år.
På premiären av hans nya film Andra akten visade Rolf Lassgård upp sin nya flickvän, och bekräftade parets relation.
– Ja, sa han på frågan om hans sällskap var hans nya flickvän, till Aftonbladet.
Annons
Femina - tre snackisar från vecka 12Brand logo
Femina - tre snackisar från vecka 12

Rolf Lassgård har hittat kärleken på nytt. Den multiaktuella skådespelaren tog med sig den nya flickvännen Beatrice på premiären av sin nya film Andra akten, där han spelar mot Hollywood-stjärnan Lena Olin.

Rolf Lassgård och Beatrice gick inte på röda mattan tillsammans, men gick och höll om varandra på premiärminglet. Till Aftonbladets reportrar Hans och Anna Shimoda ställde de upp på en bild tillsammans, och konstaterade att de är ett par.

När Rolf Lassgård fick frågan ”Är det din flickvän?” log han stort och sa:

– Ja.

Rolf Lassgård skilde sig för snart två år sedan från hustrun Birgitta, som han då hade varit gift med i 38 år, och fått tre barn tillsammans med. Han berättade om skilsmässan för Gefle dagblad, då han länge hade bott och verkat i Gävle.

Annons

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, sa han till tidningen.

Flyttade till Österlen efter skilsmässan

I samband med skilsmässan flyttade Rolf Lassgård ner till ett hus på Österlen, bland annat för att bo nära ett av sina barn och barnbarn, som då bodde i området. Han ville landa efter skilsmässan och inte dejta direkt, har han sagt i en intervju med Femina.

– När det var dags för skilsmässan, som naturligtvis är en omvälvning i livet, så kan man agera på olika sätt. Det kändes intressant att ta reda på hur den här andra akten skulle se ut, och inte bara ut och jaga direkt, så där manligt. I stället ville jag ta det lugnt och ha tid att låta livet komma till en. Jag har länge haft en önskan om att bo på landet. I början hade jag också min dotter och barnbarn nära, men nu har de flyttat. Jag vet inte om jag blir kvar här, men det är lockande, sa Lassgård.

Annons