Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rolf Lassgård om nya kärleken: ”Väldigt betydelsefullt”

24 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Rolf Lassgård.

Rolf Lassgård skilde sig från sin hustru Birgitta efter 38 år tillsammans, och flyttade ner till Skåne.
Nu har han hittat kärleken på nytt i Beatrice – men väljer att ta det långsamt i relationen.
– Vi träffades ett par gånger innan det sa klick, säger Rolf Lassgård i SVT:s Min sanning.

Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

Det var 2021 som Rolf Lassgård och hustrun Birgitta gick ut med att de skulle skilja sig, efter 38 år. Paret har tre barn tillsammans, och flera barnbarn.

I Min sanning på SVT berättar Rolf Lassgård att det var hans exfru som först lyfte tanken på skilsmässa, och att det sedan var ett beslut de tog tillsammans.

– Detta beslut togs ur en vänskap helt enkelt, det var det som formade det. När vi väl hade tagit det här beslutet så var det corona, så vi fortsatte leva ihop i 1,5 år till. Vi hade två barn också som skulle föda under den här epidemin, så vi ville inte röra om det ännu mer, det var nog fokus på det innan vi berättade det, säger han.

När paret väl separerade flyttade Rolf Lassgård ner till en sommarstuga i Skåne, några mil från en av sina döttrar och hennes familj. Han bestämde sig för att inte börja leta efter kärleken direkt, utan ville landa i att vara ensam innan han träffade någon ny.

Annons

Så träffade Rolf Lassgård sin nya kärlek

Men när Rolf Lassgård började jobba med filmen Kärleksbevis nere i Skåne var hon plötsligt där – Beatrice.

– Det blev en lång process. Jag gjorde en film med Richard Hobert där nere, och då förstod jag att man skulle utöka sin umgängeskrets där nere. Och där fanns hon. Inte riktigt i teamet, men på sidan. En slags pressansvarig kan man säga. Vi träffades ett par gånger innan det ska klick, säger Rolf Lassgård.

Paret är tillsammans, men Rolf Lassgård erkänner att han vill ta det långsamt, och inte rusa in i samboskap eller andra åtaganden.

– Det är fortfarande jättebra. Men även det är en process, det är något nytt. Det är väldigt betydelsefullt för mig, mötet med henne.

Annons