Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rolf Lassgårds dotter: Så var det att växa upp med en känd pappa

20 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
Fotografecilia Liljeton/TT, Instagram
Den folkkära skådespelaren Rolf Lassgård är pappa till tre vuxna barn.
I en intervju berättar yngsta dottern Hanne om uppväxten med en så känd far.
– Det är så klart att det har påverkat mig, säger hon till nöjessajten Hänt.
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Den 68-åriga Rolf Lassgård hör till Sveriges absolut skådespelarelit. Karriären, som tar avstamp i 80-talet, har kantats av otaliga minnesvärda skådespelarinsatser – inte minst den internationellt hyllade prestationen i filmen En man som heter Ove från 2015.

Under hans dryga 40 år i rampljuset, var Rolf gift med exhustrun Birgitta under 38 år, fram till deras uppmärksammade skilsmässa år 2021. Tillsammans är de föräldrar åt de tre vuxna barnen Ida, Hanne och Anton.

Rolf Lassgårds nya liv efter skilsmässan

I dag har det gått två år sedan Rolfs och Birgittas skilsmässa, som enligt tidigare uttalanden från skådespelaren skedde i total samklang och med vänskapen i behåll.

I en intervju med Femina från i våras berättade han om beslutet att flytta till Skåne efter livsomställningen, som uppbrottet innebar:

Annons

– När det var dags för skilsmässan, som naturligtvis är en omvälvning i livet, så kan man agera på olika sätt. Det kändes intressant att ta reda på hur den här andra akten skulle se ut, och inte bara ut och jaga direkt, så där manligt. I stället ville jag ta det lugnt och ha tid att låta livet komma till en. Jag har länge haft en önskan om att bo på landet, berättade han då och fortsatte:

– I början hade jag också min dotter [Hanne Lassgård reds. anm.] och barnbarn nära, men nu har de flyttat. Jag vet inte om jag blir kvar här, men det är lockande.

Rolf Lassgård och exhustrun Birgitta Lassgård år 2003.
Rolf Lassgård och exhustrun Birgitta Lassgård år 2003.

Sedan intervjun med Femina genomfördes har det blivit känt att Rolf träffat kärleken på nytt, i flickvännen Beatrice som också är bosatt i Skåne. Något som Aftonbladet var först med att avslöja.

Annons

Kort därefter gav Lassgård en intervju i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt, i vilken han utvecklade kring kärlekslivet.

– Jag har träffat någon som betyder väldigt mycket för mig och vi ska undersöka detta i fortsatt lugn och ro, sa han då.

Hanne Lassgård om uppväxten med Rolf som pappa

Dottern Hanne Lassgård, mellanbarnet i Rolfs barnaskara om tre, lever sedan omkring sex månader tillbaka i Colombia där hon och hennes partner David driver kaffeföretaget Kaffe by Lassgård.

Hon har tidigare arbetat som tv-och filmproducent och har bland annat varit involverad i projekt så som Saltön, Irene Huss, Känn ingen sorg och Monica Z.

I en intervju med Hänt berättar Hanne hur mycket uppväxten med en känd pappa påverkat henne – på ett otroligt positivt sätt!

– Det är så klart att det har påverkat mig till den jag är i dag. Jag tänker att det är bara positivt, som du sa så är han en av de största skådespelarn och han har följt sin dröm. Så det har inspirerat mig i allt jag gör. Kan han följa sin dröm och göra det till sin karriär och sitt liv, då kan jag också göra det, berättar hon.

Hon utvecklar sedan med ett nyanserat svar om att hon fick utstå en del fördomar i ungdomen, som del av en kändisfamilj:

– Lite så att folk tror att man är på ett speciellt sätt. Blivit chockade när man visar sig vara trevlig. Det kan jag säga. Folk förväntar sig att man har kaxig attityd och tro att man är någon, men jag är uppvuxen i en jantelags-familj. Så är det.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons