Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Så besegrade Jessica Almenäs rädslan under utbrändheten

21 sep, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT
Jessica Almenäs är tillbaka på banan igen.
Efter mardröms-utmattningen börjar programledaren tillika trebarnsmamman Jessica Almenäs komma tillbaka på banan, trots att hon tidigare trodde att hon aldrig skulle bli helt frisk.
– Efter fem år har jag mycket mer ork och energi, säger hon.
Annons
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationernaBrand logo
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationerna

I tv-rutan är hon den glada och folkkära programledaren. Men bakom kulisserna har Jessica Almenäs lidit av en svår utmattning. Nu berättar hon om vägen tillbaka, i vilken träning och vila haft stor betydelse.

– Nu fem år senare så börjar jag känna mig som mig själv igen. Jag har märkt det på sistone att jag har mycket mer ork och energi. Jag orkar med mer sociala sammanhang igen. Jag var rädd för det när jag blev sjuk, eftersom jag var sjuk så länge, att jag aldrig skulle bli mig själv igen. Men nu känns det verkligen som att jag är på väg dit, säger programledaren i Expressen trots att hon tidigare trott att det inte gick att bli helt återställd.

Tidigare hade hon besökt läkare som inte kunnat hitta något fel, vilket gjorde att Jessica Almenäs bara fortsatte gasa på i 180 – 24/7. Vilket resulterade i att hon till slut blev utmattad.

Jessica Almenäs klarade inte av sociala sammanhang

För fyra år sedan valde programledaren, som då redan varit sjuk i ett år, att byta arbetsplats – från TV4 till Kanal 5 med kravet om att arbeta betydligt mindre jämfört med innan hos sin nya arbetsgivare.

Annons

– Jag hade ganska jobbigt med sociala sammanhang. Jag har inte orkat gå på så mycket grejer eller mingla. Har vi haft middagar med kompisar så har jag blivit helt utmattad i flera dagar efteråt. Det har varit ganska jobbigt, jag har blivit lite eremit och det är inte min personlighet, säger hon till tidningen.

Men efter god vila, god kost och träning mår hon idag betydligt bättre, och även fast hon varvat ner vad gäller arbetstid är hon just nu aktuell med dokumentärserien Superstars på hemmaplan som sänds varje vecka på Kanal 5 och på Dplay.

Träffade sambon bara ett halvår innan kraschen

Jessica Almenäs slår fast att hennes väg tillbaka hade varit omöjlig utan sin sambo Patrik – som varit ”den största klippan”.

– Vi träffades ju precis när jag blev sjuk så han känner ju knappt mig innan jag blev sjuk. Vi hade känt varandra ett halvår innan jag gick in i väggen. Det är en ganska liten del som han har fått känna mig när jag har varit frisk och varit mig själv. Han har ju behövt hjälpa mig väldigt mycket, säger trebarnsmamman Jessica Almenäs.

LÄS MER:

Annons