Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för paren efter Gift vid första ögonkastet

26 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografUlrika Malm/SVT.
Gift vid första ögonkastet 2023.
Vi har följt deras med- och motgångar under våren i Gift vid första ögonkastet – och nu har paren gått i mål i programmet.
Mycket har hunnit hända sedan de först gifte sig för ett år sedan.
Så här har det gått för de olika kärleksparen!
Annons
Se kändisarna som ska gifta sig 2023Brand logo
Se kändisarna som ska gifta sig 2023

Ida Lindh och Arvid Pettersson

Ida Lindh och Arvid Pettersson.
Gift vid första ögonkastet Bildtext: Arvid & Ida. Foto: Ulrika Malm/SVT

Säsongens kanske mest uppmärksammade par har skapat rubriker både med sitt pasta Carbonara-förspel och Arvids dramatiska vändning i finalprogrammet, där han först sa nej till att fortsätta vara gifta, innan han gick ner på knä för att fria igen.

Paret har fortsatt vara gifta efter programmet, och Ida berättar om det turbulenta året paret har haft.

– Vi är fortfarande gifta och jag är mer förälskad än någonsin i min fantastiska Arvid. Vi har haft ett fullspäckat år med flertalet resor, upplevelser och bus och vi har också aktivt fortsatt att arbeta på att bygga en stark relation till varandra. Arvid har också funnits med mig genom en av de tyngsta perioderna i mitt liv, nämligen då min mamma efter en tids sjukdom avled i februari, säger Ida.

Annons

Men paret har också fått uppleva stor lycka – de är nu nyblivna föräldrar till en liten dotter.

– Mitt i all den sorgen har vi trots allt haft så mycket att glädjas åt och vara tacksamma över. För den 14/6 – en dag efter vår bröllopsdag – kom vår lilla Rakel till världen.

Hur ser framtidsplanerna ut för er?

– Just nu befinner vi oss i en bebisbubbla med allt vad som det hör till. Vi har fullt upp med att lära känna vår nya familjemedlem och att vara i nuet. Utöver det så ska vi ha semester och kommer att spendera tid både i Stockholm och norr. Resten står skrivet i stjärnorna men det vi kan konstatera är att livet är ett fantastiskt äventyr!

Caroline Axelsson och Agust Örn Helgason

Caroline Axelsson.

Caroline och Agust var det enda paret som valde att hoppa av programmet i förtid, och bestämde sig för att skilja sig. För Femina berättar Caroline om den speciella situationen som deltagarna hamnar i.

Annons

– Jag tror det är rätt svårt att föreställa sig en situation där man gifter sig med en total främling som man sedan ska hänga med i drygt fem veckor framför en kamera. Så jag försökte väldigt medvetet att inte fundera någonting alls kring hur det skulle bli eller måla upp någon form av bild i huvudet kring hur jag skulle känna. I stället försökte jag att reagera i stunden.

I dag har Carolina och Agust bara sporadisk kontakt, men trots att de skilde sig ångrar hon inget med sin medverkan, och är glad över de möten med tittare som kommer fram till henne på stan.

– Ibland ger de bara tummen upp eller säger att jag är modig. Ibland har vi längre samtal där folk, oftast kvinnor, uttrycker tacksamhet över att jag satte gränser och inte gjorde avkall på mig själv, trots att det kanske fick mig att framstå som "tråkig". En del säger att det har gjort dem säkrare i sig själva då de känt igen sig i mig. Det känns helt otroligt stort att kunna så sådana små frön hos folk.

Fredrik Lindberg och Stina Thunberg

Fredrik Lindberg och Stina Thunberg.

Fredrik Lindberg och Stina Thunberg valde att fortsätta vara gifta med varandra i SVT-programmet. Ett år har snart gått sedan dess, och paret är lyckligare än någonsin med varandra. Men det var inte helt enkelt att komma in i vardagen efter den intensiva tv-perioden.

Annons

– Det har gått bra, vi har lärt känna varandra ännu mer och njutit av varandras tillvaro. Det var svårt efter inspelningen då det var som en bakfylla med känslor och tankar. Vi hanterade det på olika sätt och det var svårt. Jag ville prata om det och ha närhet, men Stina ville inte prata så mycket om allt och ha lite egentid. Sen möttes vi i det och landade i varandra så båda mådde bra, berättar Fredrik.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Mycket har hänt på ett år. Idag är jag gift med en fantastisk fru, vi har köpt och flyttat in i vår gemensamma lägenhet och skapar vår framtid. Vi har renoverat och inrett tillsammans, och köpt vår egna bil för våra äventyr. Vi har också varit på flera resor. Planen framåt är att ha en bröllopsfest efter sommaren, för vi kände att vi inte fick festen vi ville ha på vårat bröllop och vill dessutom bjuda in alla våra vänner och släkt för att fira kärleken. Dessutom har vi pratat om barn, och vill ha barn.

Alexander Sjöstrand och Lina Tomikas

Alexander Sjöstrand.

Alexander Sjöstrand och Lina Tomikas valde att fortsätta vara gifta i programmet, men det dröjde bara några dagar innan det började knaka i fogarna och de insåg att det rätta var att gå skilda vägar.

Annons

– Vi var både inne på det, men det var jag som sa att vi skulle skilja oss. Vi båda insåg att vi inte var det bästa för varandra. Vi hade svårt att komma vidare som par. Men jag är tacksam för det i dag, eftersom jag har träffat någon ny, och det hade jag inte kunnat göra om vi inte hade gjort programmet, säger Alexander Sjöstrand.

Hans nya flickvän Sara bor i Stockholm, medan han bor i Malmö, och än så länge har de ett distansförhållande.

– Vi träffades i januari via en dejtingapp, och det känns väldigt bra. Enda nackdelen är ju att vi bor så långt ifrån varandra, men vi ska ha sommaren ihop och se hur det går. Jag är väldigt kär i henne.

Ångrar du din medverkan i Gift vid första ögonkastet?

– Nej, verkligen inte, jag är jätteglad att jag fick chansen. Jag lärde mig mycket om om mig själv, och vad jag behöver i en relation för att må bra.

I Gift vid första ögonkastet – Vad hände sen? berättar Lina att även hon har träffat en ny, och ska flytta till Falköping.

– Jag är jättekär, det känns väldigt bra, säger hon i programmet.

Annons