Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så hjälpte Nicole Kidman Keith Urban att bli fri från alkoholen – orden om förändringen

13 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Nicole Kidman Keith Urban
Nicole Kidman och Keith Urban har varit gifta i 15 år. Nu avslöjar paret hur de fått kärleken att hålla – också genom den mörkaste av tider.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Året är 2005, det är januari. Platsen: G'Day LA, en gala i Hollywood där man hyllar australiensiska personer i nöjesbranschen. Nicole Kidman, från Australien (och kanske filmvärldens mest kända australiensiska), är självklart på plats. Så är också countrymusikern Keith Urban, från Queensland, Australien. Där och då möts Nicole och Keith. Tycke uppstår. Men inget händer mellan dem. Inte då. En gemensam vän ger Keith skådespelerskans telefonnummer. Han har det i sin telefon i månader innan han agerar. Då och då tar han fram numret, tittar på det – men ringer inte. Till slut kan han dock inte motstå frestelsen. Han trycker på den gröna luren.

Nicole Kidman på G'Day LA Australia Week 2005. Kvällen då hon och Keith Urban träffades för allra första gången.

– Jag trodde att hon var långt utanför min liga. Naturligtvis. Visst, jag kan ha vilda fantasier om livets många möjligheter, så klart, men jag trodde verkligen inte att någon sådan skulle vara intresserad av mig. Överhuvudtaget, har Keith Urban berättat i en intervju.

Keith Urban och Nicole Kidman på Vanity Fair-fest våren 2006.

Det visar sig att Keith har fel. Helt fel. Nicole Kidman är intresserad. De pratar i timmar. Han tar henne på en motorcykeldejt. Resten är, vad man brukar kalla, historia.

Annons

– Jag föll för hans lugn, har Nicole berättat.

I en annan intervju har hon berättat att Keith är hennes ”livs kärlek”.

Nicole Kidmans och Keith Urbans bröllop

Sommaren 2006 står bröllopet, i Australien. Nicole bär en brudklänning Balenciagas Nicolas Ghesquière. Bland gästerna märks namn som Hugh Jackman, Russell Crowe och Naomi Watts. I övrigt är det mest vänner och familj på plats. Självklart är också Nicoles barn, från äktenskapet med exmaken Tom Cruise, Isabella och Connor, där.

nicole kidman bröllop
Nicole Kidman på väg till sitt och Keith Urbans bröllop – klädd i en klänning signerad Balenciaga.

Bröllopslyckan är, förstås, total. Men i bakgrunden finns också ett mörker. Keith Urban kämpar med ett beroende, han missbrukar både alkohol och kokain. Till slut går det inte längre. Situationen är ohållbar. Nicole Kidman anordnar en intervention – fyra månader efter att paret knutit äktenskapets band.

Annons

– Min fru satte ihop en intervention och det var... ja, det var gudomligt, har Keith berättat.

Han fortsatte:

– Jag menar, det var ett ”gudomligt ingripande”, det är sant, det var det verkligen. Det var kärlek i handling, helt enkelt.

Keith Urban läggs in på rehab

Keith Urban har haft sitt beroende länge. I intervjuer har han berättat att han har det i familjen. Också hans far var alkoholist. Men eftersom han inte dricker exakt på samma sätt som pappan, så förstår han inte att han också är det. Inte förrän Nicole Kidman flaggar att något är fel, hemskt fel.

– Det var en fruktansvärt smärtsam tid, har Nicole slagit fast i ett flertal intervjuer.

Den 19 oktober 2016 checkar musikern in på Betty Ford Center, ett behandlingshem i staden Rancho Mirage, utanför Palm Springs i södra Kalifornien för personer med alkohol- och drogberoende, i 90 dagar. Keith Urban är inte den enda kändisen som fått behandling på Betty Ford Center. Här har mängder av välkända personer sökt hjälp. Liza Minnelli, Jay-Z, Lindsay Lohan, Flavor Flav, Stevie Nicks, Ozzy Osbourne och Drew Barrymore (bara för att nämna några) har alla vistats på behandlingshemmet.

Keith Urban och Nicole Kidman hand i hand på Sydneys gator 2019.

Efter tre månader skrivs Keith Urban ut. Nu börjar en knagglig väg in i det nya livet, livet som nykter. Det är en svår tid för de nygifta tu.

Annons

– Vårt äktenskap överlevde, men det är ett mirakel att det gjorde det. Jag brukar använda mig av uttrycket ”jag föddes in i henne” (Nicole reds. anm.) och det är så jag känner. För första gången i i mitt liv kunde jag skaka av mig beroendets bojor, har Keith berättat.

I låten Thank You tackar han sin hustru för att hon räddat hans liv.

”And I thank you for my heart

I thank you for my life

And I thank God for grace and mercy

And that you became my wife”

Nicoles ord om Keith Urbans alkoholberoende

2007 talar Keith Urban för första gången ut om sina problem. Han berättar både för medierna, och för fansen. Också Nicole öppnar upp om hur det är att leva med någon som är beroende – och någon som är på återhämtning.

Nicole Kidman och Keith Urban på röda mattan under premiären av The Northman i april 2022.

– Jag har lärt mig oerhört mycket att ha en relation med någon som är på återhämtning... Jag är med honom varje steg längs vägen. Vi två är väldigt engagerade i vårt förhållande, berättar Nicole.

Annons

Nicole Kidman och Keith Urbans barn

2018 kom parets första gemensamma barn till världen, Sunday Rose, i dag 14 år gammal. Två år senare, 2010, föddes Faith Margaret, i dag 12, via surrogat.

Familjen delar sin tid och sin vardag mellan flera platser – och hem: de har en takvåning i Sydney, en lägenhet i New York och en herrgård i Los Angeles. Men de tillbringar större delen av sin tid i Nashville, Tennessee, i en magisk vill som de köpte 2008 för 3,47 miljoner dollar.

Nicole Kidman och Keith Urban med sina döttrar, framför Golden Globe-galan våren 2021.

Både Nicole och Keith håller sina karriärer igång. I övrigt lever de ett lugnt liv. De umgås med barnen och älskar att äta en bit mat ute på restaurang. Keith Urban kan inte nog hylla sin hustru för det hon gjort för honom, under åren.

– Hon har förändrat mitt liv, totalt.

Källa: A post

Annons