Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Så lever Håkan Hemlin och Mats Wester från Nordman i dag

15 dec, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Mats Wester och Håkan Hemlin
Succén var ett faktum direkt för Nordman när deras första album släpptes.
Efter en allt annat än rak väg är gruppen tillbaka igen.
Men vad gör Håkan Hemlin och Mats Wester i dag?
Annons

Det var under mitten av 90-talet som duon Håkan Hemlin och Mats Westin slog igenom med musikgruppen Nordmans självbetitlade debutalbum. Och det blev succé direkt. Öppningsspåret Vandraren spelas och skrålas än i dag, precis som flera andra av gruppens låtar.

Här är alla artister i Så mycket bättre 2022Brand logo
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022

1998 splittrades gruppen efter att Håkan Hemlin fått problem med missbruk, men sex år senare återförenades de. Den stora comebacken kom under Melodifestivalen 2005 när de uppträdde med Ödet var min väg som gick direkt till final och slutade på niondeplats. Samma år kom den första plattan efter återföreningen, Anno 2005.

Därför lades Nordman på is

Tre år senare var det dags igen för Nordman att stå på melloscenen med låten I lågornas sken. Efter en vända i andra chansen gick de till final och slutade sexa.

Annons

2020 tog gruppen en paus, något som Mats Westin berättade om för Aftonbladet.

– Nordman ligger på is. Innan pandemin så gjorde vi konserter på Cirkus och Storan och släppte album, men sedan kom corona och då kände jag att det kanske var rätt tid för oss att pausa. Luften gick ur mig och jag kände också att jag ville göra andra saker. Dessutom har vi jobbat tillsammans i nästan 30 år, man kan behöva en liten paus. Ni kan ju vår historia så för mig var det skönt att få ett litet avbräck och få nya perspektiv. Jag och Håkan håller kontakten, men vi har ingenting planerat överhuvudtaget, sade han i februari i år.

Nordmans comeback

Men nu är de tillbaka igen! Håkan Hemlin och Mats Wester syns just nu i Så mycket bättre och de har dessutom en planerad turné på gång under våren 2023. I år kom även en ny singel; För redeliga män.

Dessutom kommer de att ställa upp i Melodifestivalen för tredje gången när musiktävlingen börjar nästa år. De är med i den tredje deltävlingen som sänds den 18 februari.

Annons

Mats Westers liv i dag – efter hjärtinfarkten

I början av året talade Mats Wester ut om sitt mående efter en hjärtinfarkt som han drabbades av 2021.

– Jag fick en hjärtinfarkt i maj och det var riktigt illa. Det var en riktig käftsmäll och det kom som en blixt från klar himmel, säger han till Aftonbladet.

Mats Wester berättar att det började med att han fick känningar av astma och att han hade svårt att andas. Först trodde han att det berodde på covid-19 som han dragit på sig några veckor innan. Efter påtryckningar av sin fru Matilda ringde han 1177 och fick rådet att åka in till sjukhuset på en gång.

– Efter fem minuter var mitt rum fullt med läkare och de sprutade in nitroglycerin under tungan så jag svimmade. Sedan vaknade jag upp på operationsbordet. Det gick väldigt fort allting, säger han.

Mats och Matilda Wester på fest 2012.
Mats och Matilda Wester på fest 2012.

Mats och Matilda Wester har två barn, Emma och Albin, och barnbarnet Elis. De bor i en villa i Midsommarkransen och har ett ställe i Sörbyn. Förutom musiken så bygger Mars nyckelharpor.

Annons

Det gör Håkan Hemlin i dag

Håkan Hemlin gifte sig nyligen med kärleken Heidi som han träffade 2021. Han fick upp ögonen för henne under en resa till Gran canaria. Och han låg på för att få en chans att dejta henne.

– Jag var tjatig som fan. Det är det bästa jag har gjort, säger han i en intervju med Femina och fortsätter:

– Vi tänkte att det är bättre att man gifter sig direkt så man är lyckligt gift. Vi kände att vi är så bra kompisar att varför inte?

Övertalningskampanjen fungerade och nu är Håkan och Heidi gifta.
Övertalningskampanjen fungerade och nu är Håkan och Heidi gifta.

Sedan en tidigare relation har han barnen Samuel, Othilia och Elias.

I dag bor Håkan Hemlin i Halmstad.

Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons