1:14

Efter reklamen: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Eva Remaeus blev på 70-talet del av den ikoniska trion Magnus, Brasse och Eva i Fem myror är fler än fyra elefanter, och generation efter generation med barn har lärt sig bokstäver med hennes hjälp.

Skådespelaren fortsatte karriären inom film, tv och teater efter succén med barnprogrammet, och spelade bland annat i klassikern Mannen på taket.

Men bara 42 år gammal gick Eva Remaeus bort i sviterna av en hjärntumör. Då var hennes dotter Jovanna Remaeus bara 10 år gammal.

Eva Remaeus fick dottern Jovanna tillsammans med maken och skådespelaren Jan Jönsson, som hon var gift med fram till 1991, alltså två år innan hon gick bort.

Eva Remaeus tragiska öde – efter Fem myror är fler än fyra elefanter

Eva Remaeus dotter har gått i mammas fotspår

Idag är Jovanna Remaeus 39 år gammal, och har gått i sin mammas fotspår genom att också jobba inom underhållningsbranschen. Jovanna har dock främst satsat på jobb bakom kameran, snarare än att stå framför den och skådespela. 25 år gammal hade hon dock en roll i barnfilmen Rosa: The movie, och året därefter en roll i kortfilmen Balladen om Marie Nord och hennes klienter.

Utöver de två rollerna har Jovannas främsta karriärsfokus legat på att vara art director och production designer. Där har hon jobbat med tv-serier som Hassel, Dirigenten, Top dog och LasseMajas detektivbyrå. Även Jordskott och Full patte finns på Remaeus cv.

Därför slutade Sven Melander med Rulle: ”Han var färdig redan då”

Så här såg Jovanna Remaeus ut på röda mattan 2017, när hon gick på Guldbaggegalan tillsammans med skådespelaren Nina Zanjani. Visst går det att se likheter mellan Eva Remaeus och hennes dotter?

Nina Zanjani och Jovanna Remaeus på Guldbaggegalan 2017.

Karin Törnblom/TT