Eva och Lasse Berghagen

TT
TV: 5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste
0:51

Efter reklamen: TV: 5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

(0:51)

Slå på ljud

Paret Berghagen, Lasse och Eva, har varit gifta sedan 1976, och känt varandra ännu längre.

De lärde känna varandra när Lasse Berghagen var gift med Barbro ”Lill-Babs” Svensson vid den tiden.

– Jag träffade henne när jag var gift med Barbro, för Eva var tillsammans med Barbros bror, så hon var i familjen så att säga. Hon satt ofta barnvakt åt Malin, min äldsta dotter. Eva var med långt innan vi slog våra påsar ihop, säger han i en intervju med Expressen.

Alec Baldwin om mötet med Halyna Hutchins familj – efter dödsolyckan

”Hon är ett otroligt stöd”

De hjälps också åt i arbetslivet. Lasse Berghagen är den som står på scenen och framför kamerorna, medan Eva Berghagen sköter affärerna vid sidan om.

– Eva har varit ett otroligt bra bollplank. Jag har ju inte gjort ett jobb utan att först tala med henne om jag ska göra det eller inte. Så hon är ett otroligt stöd. Eller stöd, det låter som att jag är handikappad, men hon pushar mig hela tiden. Mycket av min tid går ju annars åt till att sitta på kammaren och skriva dikter och texter, det är ju det jag tycker är roligast, har Lasse Berghagen tidigare sagt till Femina.

Men hur får de då förhållandet att fortsätta fungera efter alla dessa år?

– Det tror jag är väldigt viktigt, att inte smälla igen dörren och gå och lägga sig, att skiljas osams kan aldrig vara bra. Kärleken är något stort, ”kärleken är störst av allt” har jag skrivit i någon låt, och det är den ju. Men den är inte gratis, man måste jobba för det, säger han i intervjun med Expressen.

Lasse Berghagens kärleksrevansch efter Lill-Babs hårda avslut

”Absolut bästa som hänt mig”

”Lill-Babs” och Lasse var gifta i tre år, mellan 1965 och 1968. De fick en dotter tillsammans, skådespelaren Malin Berghagen.

Att träffa Eva beskriver Lasse Berghagen i starka ordalag.

– Sedan hittade hon mig. Där hade jag också tur. Vad ska jag säga, ödet förde oss samman. Det är absolut det bästa som har hänt mig, att jag har fått en så underbar hustru.

Lasse Berghagens okända dotter Maria – så ser hon ut i dag

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
1:31

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(1:31)

Slå på ljud
Mest läst