Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sally Field vägrar skönhetsingrepp – står upp mot ålderismen

04 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sally Field.
Hollywoodlegendaren Sally Field har en sex decennier lång karriär som skådespelare.
Att åldras som kvinna i Hollywood är inte lätt – men stjärnan har alltid stått upp mot den sexistiska ålderismen, och vägrat operationer och ingrepp.
– Det finns styrka i mina år, jag äger dem, jag har förtjänat dem, jag har rätt till dem, har Sally Field sagt.
Annons
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

I februari 2023 fick ikoniska skådespelaren Sally Field motta det ärofyllda SAG Lifetime achievement award för sin livslånga gärning i Hollywood. Sally Field, som hunnit fylla 76, slog igenom redan på 60-talet, och har sedan dess gjort många ikoniska roller i både filmer och tv-serier.

Många förknippar henne med rollen som mamma i Forrest Gump, men hon har också spelat i Cityakuten, Mrs Doubtfire, Norma Rae och The flying nun. Under sin långa och hyllade karriär har hon också hunnit vinna två Oscarsstatytetter, två Golden globes och tre Emmys.

Annons

När Sally Field tog emot sin livstidsutmärkelse på SAG awards pratade hon om kärleken till skådespeleriet.

– Jag har arbetat hela mitt liv. Under dessa nästan 60 år så har det int funnits en dag då jag inte känt mig lika glad över att få kalla mig skådespelare.

Att ha en så lång karriär som kvinna i Hollywood är inte enkelt – pressen att göra skönhetsingrepp och försöka låta bli att åldras är stor. Sally Fields har dock alltid gått emot det, och inte velat göra några operationer eller behandlingar. När hon tog emot priset kom hon till galan i en vacker svart klänning och grått hår.

Sally Field.
Sally Field fick ett pris för sin livslånga tjänst i Hollywood.

Sally Fields: Jag äger mina år

I en intervju med NPR från 2016 konstaterade Sally att det finns saker hon inte gillar med att åldras, men att hon förlikat sig med det.

Annons

– Jag är en gammal kvinna, 70 är gammalt, och det är okej. Men det finns styrka i mina år, jag äger dem, jag har förtjänat dem, jag har rätt till dem. Jag gillar inte min hals, det är massor av saker jag inte gillar, men det är okej.

Sally Field i Forrest Gump.
Sally Field spelade mamma till Forrest Gump i den klassiska filmen.

I en tidigare intervju konstaterade Sally att hon kunde tycka det var jobbigt att se sitt åldrade jag på film, men att hon samtidigt vill stå för att bli äldre, och inte vill operera sig eller verka yngre än hon är.

– Jag har sett mig själv på tv och sagt ”Åh, jag önskar att det där inte hände med min hals. Och ansiktet hänger och ögonen är så svullna.” Men sen ser jag en del kvinnor, som har gjort plastikkirurgi, som jag tyckte var så vackra när de var yngre. Åh snälla, gör inte så. Det verkar så respektlöst mot vilka de är i dag.

Källa: Newsner.

Annons