Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sanna Ekman försvann från rampljuset – det gör hon idag

05 jan, 2022 
Under 90-talet syntes Sanna Ekman frekvent, i serier som Tre kronor och Nya tider.
Sedan dess har hon försvunnit en del från rampljuset – men inte lämnat den kreativa branschen bakom sig.
Så här lever Nya tider-stjärnan idag.
Annons
5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrarBrand logo
5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar

Som barnbarn till Hasse Ekman, brorsdotter till Gösta Ekman och dotter till en regissör och en maskör är det kanske inte konstigt att Sanna Ekman, 56, hittade in i skådespelarvärlden redan från ung ålder. Redan som fyraåring var hon med i Tage Danielssons Herkules Jonssons storverk, och under uppväxten gick hon både i Vår teater och Calle Flygares teaterskola, samt turnerade med olika dansgrupper.

1986 spelade Sanna Ekman mot sin farbror Gösta Ekman in 80-talsklassiker Morrhår och ärtor, innan hon åkte till New York där hon jobbade som dansare, modell och sminkös under sex års tid.

Efter Tre kronor – det gör Sanna Ekman idag

Det var först när hon kom tillbaka till Sverige i mitten av 90-talet som hennes karriär tog fart på riktigt. Då fick hon rollen som Katta Nilsson i Tre kronor, och var med i serien i fem säsonger. Hon spelade också i såpan Nya tider. Utöver det har Sanna också medverkat i en rad andra serier och filmer, så som Blindgångare och C/o Segermyr. Hon har också gjort en rad teaterföreställningar, regisserat samt gjort röster till olika animerade filmer.

Idag syns Sanna Ekman inte alls lika mycket framför kameran som hon gjorde under 90-talet och början på 00-talet, utan verkar snarare fokusera på konstnärliga projekt bakom eller bortom kameran.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

2016 hyllades hon internationellt för sin filmregidebut Run, ran, run, och numera är hon också konstnär. I somras var hon dessutom utställningscurator när det arrangerades konstutställning på Rånäs slott.

Sanna Ekman 2021.
Annons