Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Sanna Nielsen ryter ifrån mot näthatet

06 aug, 2021 
AvLinda Strömbäck
FotografTT, Instagram
Sanna Nielsen
Programledaren berättar att hon under sommarens säsong av Allsång på skansen fått utstå näthat. Nu säger hon ifrån efter de elaka kommentarerna: ”Fortsätter vara den jag är”
Annons
TV: Se fem saker du vill veta om Sanna NielsenBrand logo
TV: Se fem saker du vill veta om Sanna Nielsen

Sanna Nielsen har under sommaren lett Allsång på skansen tillsammans med sin lilla sidekick i magen. Men under sin medverkan i SVT:s succéprogram berättar programledaren att hon fått utstå näthat på sociala medier. Nu sätter hon ner foten efter de elaka kommentarerna.

Sanna Nielsen berättar om näthatet

I ett inlägg på Instagram öppnar nu Sanna Nielsen upp om näthatet.

”Varför får jag inte se ut som jag vill? Varför får jag inte prata som jag vill? Varför får jag inte sjunga som jag vill? Varför får jag inte skratta som jag vill?” skriver programledaren.

Hon berättar också att de negativa kommentarerna ofta gäller någon detalj som ska påpekas, oavsett om det är vad hon har på sig eller om hon tar för mycket plats. Hon skriver att alla har rätt till en åsikt men att hon själv aldrig skulle få för sig att kommentera någon annan på ett sårande sätt. Hon skriver också att man snarare borde hylla individers unikhet istället för nedvärdera den.

Annons

”Jag är ganska stark och vet vem jag är, vad jag vill och står för, men jag bär också på ett annat liv som jag så gärna vill ska få vara precis som just den vill vara och när jag läser vissa kommentarer så inser jag ännu mer att det alltid kommer finnas motstånd till det, att få vara precis den man är och det är så synd. Vi är alla olika och unika och vi borde uppmuntra och glädjas med varandra och inte riva ner varandra. ” skriver Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen säger ifrån: ”Fortsätter vara den jag är”

Och trots hatet säger Sanna att hon inte tänker låtas sänkas eftersom hon förutspår att de elaka kommentarerna inte kommer att sluta.

”Jag tar nya tag för jag trivs oerhört bra på min arbetsplats och älskar det vi gör tillsammans med vår älskade publik både på plats och i tv. Jag tar på mig ännu högre klackar om jag vill, kortare, längre eller bredare klänning och fortsätter vara precis den jag är. För min skull, för andras rätt att vara som de är och framförallt för livet jag bär på inom mig.” avslutar hon.

TV: Se Fem snabba frågor med Sanna NielsenBrand logo
TV: Se Fem snabba frågor med Sanna Nielsen
Annons