Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Sanningen om Malou von Sivers namn: ”Jag heter inte Malou”

22 okt, 2020 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Malou von Sivers är en av de mest omtalade programledarna i Sverige. Eller är det Malou förresten? Inte om du frågar henne själv.
Annons
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarnaBrand logo
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna

Att påstå att Malou von Sivers är en av Sveriges mest omtalade journalister och programledare är knappast att överdriva. Fler än en gång har TV4-legendaren råkat ut för både ris och ros – och så lär det nog fortsätta vara.

Men frågan är om det inte stormat mer än vanligt kring Malou efter tio den senaste tiden. Start skottet gick kanske efter intervjun med rapparen Greekazo, när Anders Öfvergård klev in och mer eller mindre krävde att den unga artisten skulle ta ansvar för drogproblematik och gängkriminalitet.

Nya orden om Anders Öfvergård

Malou von Sivers har i efterhand erkänt att det kanske var dumt att bjuda in Anders och knarket-programledaren just då. I podcasten Tv-fabriken säger hon att förhoppningen var att prata med Anders Öfvergård om det han upplevt under inspelningar av sin dokumentärserie.

– Istället kom han in och gav sig ganska ordentligt på den här unge 17-årige killen. Det blev i tv två mot en, och jag kunde inte i direktsändning hantera det och jag kan heller inte skylla på en gäst som jag har bjudit in, nämligen Anders Öfvergård. Jag tyckte att det blev jättefel, jag tyckte att han gjorde fel och det blev inte bra helt enkelt, säger Malou von Sivers i podcasten.

Annons

Ny kritik riktades mot henne efter att en reklamfilm för programmet börjades visas. I den hälsar hon tittarna välkomna till Malou efter tio – där gästerna får tala till punkt. Det här är något som vissa av TV4-tittarna inte håller med om, utan menar istället att Malou von Sivers ofta avbryter sina gäster.

Sanningen om namnet

Malou von Sivers, förresten. Så heter hon faktiskt inte. Det här berättar hon i en intervju med Alltomstockholm.se. Hennes riktiga namn är Marie-Louise von Sivers.

– Ja, det är nog väldigt få som vet det. Jag heter inte Malou. Men i princip varannan vecka tänker jag att jag ska registrera mig som Malou. Jag började kalla mig för Malou när jag var typ 14 år. Jag tyckte aldrig om mitt namn, det var långt och krångligt, säger hon och berättar hon hur namnet kom till.

– Jag hade en roddbåt jag skulle skriva mitt namn på, men färgen räckte in till så då blev det bara Malou. Min mamma har nog aldrig gillat det. Hon tyckte att hon gav mig ett fint namn. Men idag är ju många barn döpta till Malou. En del kommer fram och säger att barnet är döpt efter mig. Det är gulligt, säger programledaren.

Se där! Trots att hon syns i rutan nästan varje dag finns det väldigt grundläggande saker som man inte vet om Marie-Louise ”Malou” von Sivers.

Läs mer:

Annons