sarah jessica om kritiken
7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil
0:39

Efter reklamen: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil

(0:39)

Slå på ljud

I samma veva som att Sex and the city-uppföljaren And just like that... gick het på HBO släpptes bilder på skådespelarna och vännerna Sarah Jessica Parker, 57, och Cynthia Nixon, 56, där skrattrynkorna och det gråa håret stod i fokus. Bilderna hyllades på sociala medier.

Men samtidigt gjorde seriens skådisar och team-arbetare klart att både serien i sin form, och kvinnorna som spelar karaktärerna också utsätts för en hel del hat. Detta på grund av att kvinnorna åldrats, och att många då uttryckt att de ej hör hemma i tv-rutan.

17 bad ass-kvinnor som förändrade världshistorien

Sarah Jessica Parker: Jag vet ju hur jag ser ut

Carrie Bradshaw-skådisen SJP var den första som tog bladet från munnen vad gäller den ålders-kritik de stött på.

– Alla har visst någonting att säga. ”Hon har för mycket rynkor, hon har inte nog med rynkor”. Det känns nästan som att folk inte vill att vi ska vara okej med vilka vi är. Det är nästan så att det känns som att de njuter av att vi eventuellt inte är det.

– Och hur man än gör, om man väljer att åldras den naturliga vägen, eller om man väljer att göra något för att ändra sitt utseende, så känns det som att det blir fel, säger Carrie Bradshaw-skådisen Sarah Jessica Parker i en intervju med Vogue och fortsätter med att fråga sig:

– Jag vet hur jag ser ut, och jag har ju inget val. Vad ska jag göra åt det? Sluta åldras? Bara försvinna?

SJP på g till gala i mars i år.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

”Kvinnohatet är överväldigande”

Sarah Jessica Parker poängterade även att många av de synpunkter som hon stött på om tv-serien är sexistiska.

– Kvinnohatet bland alla kommentarer är överväldigande. Detta. Skulle. Aldrig. Hända. En. Man. ”Grått hår, grått hår, grått hår. Har hon grått hår!?”, säger dem. Och samtidigt sitter jag här med Andy Cohen.. och han har hela huvudet fullt med grått hår vilket är vackert. Varför är det okej för honom?! frågar Sarah Jessica Parker sig.

Här är Sarah Jessica Parkers alla (!) tre barn idag – ovanliga bilden

Kvinnor över 50 år måste få synas

Sex and the City-regissören Michael Patrick King, 67, satte också ned foten mot den kritik han och resterande medarbetare stött på under arbetets gång:

– När vi berättade om And Just Like That... till en början så kom det en hel del positiva reaktioner.

– Men ett av de lite bitchigare uttalandena som kom via sociala medier var när folk delade bilder från serien The Golden Girls (Pantertanter) och sedan refererade till And Just Like That... på ett elakt sätt.

– Och då blev jag liksom: ”Wow, så antingen är du 35 år, eller så bor du i Florida...” Därmed stod det klart att det faktiskt saknas ett kapitel där! sa han i samma intervju med Vogue och menade att kvinnor över 50 sällan syns i kulturen.

SJP under årets Met-gala.

Foto: TT/Instagram

Mest läst