Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sarah Sjöströms oväntade hårförvandling – nu visar hon upp

29 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJohan Jeppsson/TT
Sarah Sjöström är ett av Sveriges stora medaljhopp i OS i Tokyo, trots att hon skadade sig så sent som i vintras.
På plats i Japan har simstjärnan nu valt att göra en spännande hårförändring – som inte syns när hon simmar.
– Hon hade tänkt göra det innan faktiskt, hon ville att jag skulle göra det också, berättar förbundskaptenen Ulrika Sandmark för Expressen.
Annons
Idrottskvinnorna som sagt ifrån mot sexistiska kläderBrand logo
Idrottskvinnorna som sagt ifrån mot sexistiska kläder

Sarah Sjöström, 27, är en av världens främsta simmare och ett stort medaljhopp för Sverige i pågående OS i Tokyo. Sjöström har varit återkommande bäst i världen på grenen 100 meter fjäril i tio år, men på grund av sin skada så blev det ingen pallplats i grenen för svensken. Det var i vintras som Sarah Sjöström halkade på en isfläck och bröt armbågen – något hon till och med behövde opereras för.

Men att Sarah missade OS-medalj i sin vanliga paradgren är inget som hon verkar ha grävt ner sig över. I stället valde stjärnan att göra en utseendeförändring efter finalen – och färga håret rosa.

På Instagram visar Sarah Sjöström upp sin nya hårfärg.

”Den vackra rosa himlen i Tokyo inspirerade mig att färga mitt hår”, skriver Sarah Sjöström på Instagram.

Annons

Sarah Sjöström ville byta hårfärg i Japan

Förbundskaptenen Ulrika Sandmark berättar att simmaren hade bestämt sig för att färga håret i Tokyo redan innan hon reste från Sverige.

– Hon hade tänkt göra det innan faktiskt, hon ville att jag skulle göra det också, säger Sandmark till Expressen, och konstaterar samtidigt att Sarah Sjöström får ha sin speciella hårfärg ifred.

Förbundkaptenen menar att hårfärgandet är ett tecken på Sarah Sjöströms storhet – att hon efter en förlust i en OS-final kan slappna av så direkt, och fokusera på något så trivialt som hårfärg.

Det som är så härligt med Sarah är att hon är så on och off hela tiden. Hon kan slå på det och så kan hon slå av. Det gör att det inte tar en massa extra energi hela tiden. Nu är det off. Då går hon hem, knyter näven i fickan och förstår varför det är som är. Nu har hon lite ledigt, då kopplar hon av och gör annat.

Det verkar vara ett framgångskoncept! Natten till torsdagen tog sig Sjöström till OS-final på 100 meter fritt – med sitt rosa hår.

Annons