Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Se Meghan Markles fina hyllning till prinsessan Diana

16 okt, 2018 
AvMalin Karlberg
Meghan Markle och prins Harry i Australien
Gravida Meghan Markle gjorde igår sitt första officiella uppdrag sedan babybeskedet. Då valde hon att även visa upp en subtil hyllning till barnets farmor, prinsessan Diana.
Annons

I går gick brittiska kungahuset ut med nyheten att prins Harry och Meghan Markle väntar barn tillsammans. De avslöjade även när babyn är beräknad att födas och parets känslor inför det stundande föräldraskapet.

Samtidigt som gravidbeskedet kommunicerades ut befann sig hertigparet på andra sidan jordklotet – närmare bestämt i Sydney, Australien, som är startskottet på en drygt två veckor lång uppdragsresa genom Australien, Nya Zeeland, Fiji och Tonga.

Här valde Meghan Markle att hylla den kommande babyns farmor, prinsessan Diana, som gick bort 1997. Vid sitt första officiella uppdrag efter graviditetens offentliggörande bar hon nämligen ett par fjärilsformade guldörhängen som tillhört prinsessan Diana. Örhängena tros vara prydda med diamanter och onyxstenar.

Meghan Markle i Dianas fjärilsörhängen
Meghan Markle i örhängena som tillhört prinsessan Diana.

Prinsessan Diana bar örhängena vid ett statsbesök i Kanada 1986, ett år efter att prins Harry föddes. Diana var då klädd i en blå dräkt från Catherine Walker och en matchande hatt från Graham Smith.

Diana i fjärilsörhängen
Prinsessan Diana och prins Charles besökte Kanada i maj 1986.

Meghan bar även ett annat smycke hon ärvt av sin svärmor – ett guldarmband som Diana hade på sig när hon besökte äldreboendet Lord Gage Centre for Old People i Newham i östra London år 1990.

Meghan Markle guldarmband
Meghan bar Dianas armband under besöket i Sydney.

Det var fankontot Meghans Mirror på Twitter som var först med att notera det ärvda armbandet.

Vid en mottagning på Admiralty House i Sydney samma dag fick hertigparet en present i form av ett känguru-gosedjur med en babykänguru i fickan på magen.

Annons

”Åh, vår första babypresent”, utbrast Meghan, som tillade att hon skulle ”lägga den i barnkammaren”.

Meghan Markle gravid i Australien
Meghan Markle och prins Harry fick ett gosedjur i present av generalguvernören Peter Cosgrove och hans fru Lady Lynne Cosgrove.

Det är inte första gången Meghan Markle hedrat prinsessan Dianas minne med genomtänkta smyckesval. Meghans förlovningsring bär tre diamanter, varav de två mindre diamanterna tidigare har suttit på en brosch som tillhört Diana.

”Jag uppskattar Harrys omtanke att ta med detta, eftersom jag ju inte kan träffa hans mamma. Det är viktigt för mig att känna att hon är en del av detta med oss”, sa Meghan då.

Under sin bröllopsmiddag valde Meghan även att på höger hand bära en ring med en stor akvamarin, som tillhört prinsessan Diana.

“Hertigparet av Sussex är väldigt glada över att meddela att hertiginnan väntar en baby beräknad till våren 2019”, skrev Kensington Palace igår Twitter.

Annons

”De kungliga högheterna har uppskattat allt stöd de fått från människor runtom i världen sedan sitt bröllop i maj och är överlyckliga över att kunna dela med sig av denna lyckliga nyhet till allmänheten”, avslutade Kensington Palace.

Även babyns mormor, Meghan Markles mamma Gloria Ragland, har uttalat sig efter gravidbeskdet.

”Hon är väldigt glad över denna underbara nyhet och ser fram emot att välkomna sitt första barnbarn”, meddelar hovet.

Läs även:

Foto Stella Pictures

Annons