Meghan Markle och prins Harry i Australien

I går gick brittiska kungahuset ut med nyheten att prins Harry och Meghan Markle väntar barn tillsammans. De avslöjade även när babyn är beräknad att födas och parets känslor inför det stundande föräldraskapet.

Samtidigt som gravidbeskedet kommunicerades ut befann sig hertigparet på andra sidan jordklotet – närmare bestämt i Sydney, Australien, som är startskottet på en drygt två veckor lång uppdragsresa genom Australien, Nya Zeeland, Fiji och Tonga.

Här valde Meghan Markle att hylla den kommande babyns farmor, prinsessan Diana, som gick bort 1997. Vid sitt första officiella uppdrag efter graviditetens offentliggörande bar hon nämligen ett par fjärilsformade guldörhängen som tillhört prinsessan Diana. Örhängena tros vara prydda med diamanter och onyxstenar.

Meghan Markle i Dianas fjärilsörhängen

Meghan Markle i örhängena som tillhört prinsessan Diana.

Prinsessan Diana bar örhängena vid ett statsbesök i Kanada 1986, ett år efter att prins Harry föddes. Diana var då klädd i en blå dräkt från Catherine Walker och en matchande hatt från Graham Smith.

Diana i fjärilsörhängen

Prinsessan Diana och prins Charles besökte Kanada i maj 1986.

Meghan bar även ett annat smycke hon ärvt av sin svärmor – ett guldarmband som Diana hade på sig när hon besökte äldreboendet Lord Gage Centre for Old People i Newham i östra London år 1990.

Läs även: 19 gånger prinsessan Diana visade prov på sin eleganta stil

Meghan Markle guldarmband

Meghan bar Dianas armband under besöket i Sydney.

Det var fankontot Meghans Mirror på Twitter som var först med att notera det ärvda armbandet.

Vid en mottagning på Admiralty House i Sydney samma dag fick hertigparet en present i form av ett känguru-gosedjur med en babykänguru i fickan på magen.

”Åh, vår första babypresent”, utbrast Meghan, som tillade att hon skulle ”lägga den i barnkammaren”.

Meghan Markle gravid i Australien

Meghan Markle och prins Harry fick ett gosedjur i present av generalguvernören Peter Cosgrove och hans fru Lady Lynne Cosgrove.

Det är inte första gången Meghan Markle hedrat prinsessan Dianas minne med genomtänkta smyckesval. Meghans förlovningsring bär tre diamanter, varav de två mindre diamanterna tidigare har suttit på en brosch som tillhört Diana.

”Jag uppskattar Harrys omtanke att ta med detta, eftersom jag ju inte kan träffa hans mamma. Det är viktigt för mig att känna att hon är en del av detta med oss”, sa Meghan då.

Under sin bröllopsmiddag valde Meghan även att på höger hand bära en ring med en stor akvamarin, som tillhört prinsessan Diana.

Läs även: Se den fina hyllningen i Meghan Markles förlovningsring

“Hertigparet av Sussex är väldigt glada över att meddela att hertiginnan väntar en baby beräknad till våren 2019”, skrev Kensington Palace igår Twitter.

”De kungliga högheterna har uppskattat allt stöd de fått från människor runtom i världen sedan sitt bröllop i maj och är överlyckliga över att kunna dela med sig av denna lyckliga nyhet till allmänheten”, avslutade Kensington Palace.

Även babyns mormor, Meghan Markles mamma Gloria Ragland, har uttalat sig efter gravidbeskdet.

”Hon är väldigt glad över denna underbara nyhet och ser fram emot att välkomna sitt första barnbarn”, meddelar hovet.

Läs även:

Inspireras av Meghan Markles stil – 7 trendsäkra tips

7 starka anledningar att älska Meghan Markle

Meghan Markle strålar i blus från svenska modekedjan – här kan du köpa den!

11 konstiga regler Meghan Markle måste följa nu när hon blivit kunglig

Meghan Markle kritiseras över kontroversiella frisyren

Foto Stella Pictures

Mer läsning

Femina