Adoption - det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

Sex and the city- och And just like that-stjärnan Kristin Davis, 56, blev mamma sent i livet. Efter att ha insett att hon ville bli mamma när hon närmade sig 40, så slutade det med att skådespelaren adopterade två barn istället för att få biologiska.

2011 fick då 46-åriga Kristin hem dottern Gemma Rose – och många reagerade på namnvalet. Davis Sex and the city-karaktärs barn heter nämligen också Rose, något hon själv inte hade en tanke på.

– Jag hade helt glömt att jag också hade ett barn som hette Rose i Sex and the city och eftersom jag gjorde hela grejen i hemlighet så pratade jag inte med någon annan om namn, och gjorde inte kopplingen. Sen gick vi ut med det och alla sa ”Oj, hon döpte henne efter hennes barn i Sex and the city”, har Kristin Davis sagt.

5 galna Hollywood-händelser som man knappt tror är sanna

Adopterades själv som barn

Kristin Davis är själv ett adoptivbarn – hon adopterades av sin bonuspappa Keith Davis när han gifte sig med hennes mamma – och adoption är något som skådespelaren brinner för.

– Jag vet inte varför, och jag vet inte hur, men det hade varit ett alternativ för mig under lång tid. Klockan tickade på, och jag tänkte inte riktigt på det, jag jobbade. Vid 38 års ålder, vilket är lite sent, kände jag djupt att jag behövde bli mamma, har Davis sagt.

Kändisarna som plötsligt bytte namn i mitten av sina karriärer

För några år sedan ville Kristin att dottern Gemma Rose skulle få bli storasyster, och 53 år gammal adopterade hon sonen Wilson. Dottern hade sagt att hon verkligen ville ha en bror, men efter att ha fått hem sonen insåg Kristin att det var stor skillnad.

– Man måste ha koll på två olika åldrar och vad de behöver, vilket är helt olika saker. Så man måste tänka mycket.

Källa: Hollywood life.

Mest läst