Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Shannen Doherty: Jag förbereder mig på att dö

05 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Shannen Doherty
Shannen Doherty, känd från Lilla huset på prärien och Beverly Hills 90210, är svår sjuk i bröstcancer.
Nu har hon börjat förbereda sig på att dö, och försöker göra det så hanterbart som möjligt för sin mamma.
– Betyder det att jag har gett upp om livet, säger hon i podcasten Let's be clear.
Annons
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idagBrand logo
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idag

Beverly Hills 90210-skådespelaren Shannen Doherty, 52, lider av bröstcancer i fjärde stadiet, vilket innebär att cancern har spridit sig i kroppen och bildat metastaser. Shannens cancer har spridit sig både till hjärnan och skelettet, och hon har de senaste åren behövt genomgå flera omfattande operationer.

I sin podcast Let's be clear berättar Shannen Doherty, som slog igenom som barnskådespelare i Lilla huset på prärien redan på 80-talet, öppet om sjukdomen och hur hon nu börjat förbereda sig på att dö. Shannen Doherty vill göra processen så enkel som möjligt för sin mamma, och dödstäda åt henne.

– Eftersom att det kommer att vara så svårt för henne, så vill jag göra andra saker lättare för henne. Jag vill inte att hon ska ha en hel drös med saker att ta hand om. Jag vill inte att hon får ta hand om fyra förråd fyllda med möbler, säger Shannen Doherty i podcasten.

Annons

Shannen Doherty har sålt sitt hus

Hon har nu valt att sälja ägodelar och till och med lägga ut sitt hus i Tennessee till försäljning, där hon hade drömt om att skaffa hästar och bygga ett eget hus till sin mamma en dag. Men att packa ihop var inte okomplicerat.

– Jag packade och började gråta... Det kändes som att jag gav upp min dröm och vad betydde det? Betyder det att jag har gett upp om livet? Betyder det att jag har kastat in handduken?

Men efter att ha diskuterat saken med sin mamma fick Shannen en uppenbarelse – hon sålde huset och ska nu använda pengarna till att ta vara på sin sista tid, och sedan kunna försörja familjen efter sin bortgång.

– Nu kan jag ta med mamma på semestrar för jag har lite mer pengar som bara ligger där, jag gräver inte efter pengarna som är fast i min fastighet. Utan pengarna kommer att se till att alla i mitt liv kommer tas om hand när jag väl är död, säger hon i Let's be clear.

5 stjärnor som var heta på 90-taletBrand logo
5 stjärnor som var heta på 90-talet
Annons