Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Snackisarna i Eurovision song contest – här är det alla pratar om

22 maj, 2021 
Den här veckan handlar allting om Eurovision song contest – efter ett års uppehåll har musiktävlingen kommit tillbaka med full kraft.
Men vissa bidrag och personer har helt klart uppmärksammats mer än andra i veckan.
Här är snackisarna alla pratar om!
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Tusse Chizas problem med rösten

Tusse Chiza representerar Sverige i Eurovision song contest, och lyckades ta sig vidare från den första semifinalen, så att Sverige säkrade en plats i lördagens final. Men inför tisdagens framträdande var oron stor – Tusse har länge haft problem med rösten, och berättade i en SVT Edit-special som släpptes samma dag att läkarna velat operera bort hans halsmandlar före tävlingen.

– Doktorn säger att halsmandlarna måste bort. Om vi skulle göra ett sånt ingrepp så kommer jag behöva vila i över fem veckor, det skulle innebära att jag inte skulle kunna vara med i Eurovision. Jag fick panik, säger han i SVT-intervjun.

I stället gjordes ett partiellt ingrepp så att Tusse kunde tävla. Nu hoppas vi rösten håller på lördag också!

Nikkie de Jagers längd

Programledaren Nikkie de Jager har varit i strålkastarljuset ordentligt under veckan – som en av världens främsta sminkinfluencers är hon den som är mest känd internationellt av de fyra programledarna.

Annons

Efter den första semifinalen var det många som reagerade på att Nikkie de Jager är så lång, och det börjades skrivas om det på sociala medier. Nikkie, som är transperson, har tidigare berättat att hon först påbörjade hormonbehandling som 14-åring för att hon hunnit bli 190 centimeter och inte ville bli längre.

– Jag har sett många Twitterinlägg om att ”hon är så lång”, som om det vore något negativt. Av allt man kan göra så kan jag inte göra någonting åt min längd. Och jag kommer inte att sluta använda klackar. Vi har ju sett showen nu och jag tycker att vi ser ut som ett trevligt litet torn ihop, säger hon på presskonferensen.

Amerikanska stjärnan Flo Ridas oväntade medverkan

Amerikanska artisten Flo Rida har under karriären haft megahits och sålt över 100 miljoner album. Nu tävlar han för San Marino tillsammans med artisten Senhit. Det var dock in i det längsta osäkert om Flo Rida skulle kunna vara med i tävlingen på scen, på grund av restriktionerna. Men visst stod han på scenen i torsdagens semifinal, och kommer göra det igen på lördagen, då San Marino är sista bidraget i hela tävlingen!

– När jag bjöd in honom att uppträda med mig i mars var det ett beslut som grundade sig i glädje. Det var inte enkelt att förutse reserestriktionerna, men det gick. Jag är väldigt glad att ha honom med mig, har Senhit sagt.

Annons

Artisterna som drabbats av corona

Efter ett år av coronapandemi har Eurovision song contest i Rotterdam varit extremt noggranna med coronatester så att viruset inte ska spridas i arenan. Men ändå är det flera som har lyckats bli sjuka. En av bandmedlemmarna i Islands nummer har testat positivt och bandet fick tävla med ett förinspelad framträdande på torsdagen.

Största antiklimaxet står 2019 års vinnare Duncan Laurence för. Efter att ha väntat två år i stället för ett för att få hem Eurovision song contest till hemlandet, så får han inte uppträda med sin vinnarlåt på finalen. Duncan har också testat positivt, men uppvisar bara bilda symptom. Han kommer i stället vara med ”i annan form” på lördagen.

Annons

Programledaren Chantal Janzens okända megakarriär

Utöver Nikkie de Jager har den andra blonda kvinnliga programledaren Chantal Janzen imponerat på publiken. Och det är inte så konstigt – Chantal är Nederländernas absolut främsta programledarstjärna! Chantal har både programlett Dancing with the stars – vilket är som Let's dance – och The Voice i hemlandet.

Hon har också en gedigen skådespelarkarriär i ryggen, med roller både i tv och på de största nederländska scenerna, med föreställningar som Skönheten och odjuret och Tarzan. Hon har också gett sin röst i dubbningar av flera internationella filmer.

Chantal Janzen har dessutom nått utanför landets gränser, och både varit programledare i tysk tv, och varit en jurymedlem i amerikanska programmet The world's best.

Räcker det så? Inte riktigt. Janzen är också mediamogul; med varumärket &C så släpper hon en månatlig tidning, har en app, webbshop, tv-program och live-evenemang.

Annons

Källa: Wiwibloggs.

Kontroversiella budskapet i Rysslands bidrag

Samtidigt som ryska HBTQ-personers trygghet och rättigheter minskar i Ryssland, så har landet valt att skicka artisten Manizha Sangin, 29, som representant till Eurovision song contest. Med låten Russian woman vill hon hon att hennes ryska medsystrar ska våga stå upp för sig själva och vara stolta. På skärmarna under framträdandet visar hon både lesbiska kvinnor och transpersoner.

– Jag ville visa kvinnor som själva försöker göra livet bättre, inte bara de som är vackra på utsidan utan kvinnor som är vackra på insidan. Det här är väldigt starka kvinnor som vågar vara öppna med sin sexualitet och allting. Jag vill vara på scenen med dem för att de är ryska kvinnor och jag är en rysk kvinna, säger hon under en presskonferens under Eurovision.

Samtidigt är hon medveten om att hon har ett kontroversiell budskap i hemlandet.

– Jag vet inte vad som kommer hända med mig om ett år. Eller två månader. Eller två dagar. Men det enda jag vet är att jag inte tänker ge upp. För jag tror verkligen på kärleken. Kärlek vinner alltid.

Annons