Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sofia Rågenklint tar över efter Suzanne Axell – hemliga tipsen

09 mar, 2021 
Sofia Rågenklint har stora skor att fylla när hon tar över som programledare i Fråga doktorn efter Suzanne Axell.
Därför har hon tagit hjälp av sin föregångare, som gett henne privata tips för att lyckas.
– Hon har bara sagt att ”fortsätta vara dig själv”. Det tycker jag är det finaste rådet jag kan få, säger Sofia Rågenklint till Aftonbladet.
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

Sofia Rågenklint har ingen enkel uppgift framför sig.

När Suzanne Axell lämnar rollen som programledare i SVT:s långkörare Fråga doktorn för att först tävla i Let's dance och sedan jobba mer dolt på redaktionen och inte framför kameran på samma sätt, så är det Rågenklint som tar över.

– Suzanne är Fråga doktorn och en grymt duktig programledare, otroligt proffsig, kunnig och fokuserad. Det känns hedersamt att ta över stafettpinnen efter henne i och med att hon själv valt att ta en annan roll i programmet, säger Sofia Rågenklint i Aftonbladet.

Sofia Rågenklint är sedan tidigare en trogen tittare av programmet, och har dessutom varit programledare i Fråga doktorn hälsa, programmets syster med fokus på friskvård och hälsa.

Suzanne Axells råd till Sofia Rågenklint i det tysta

Men trots det så är hon nervös för den nya rollen, och har tagit hjälp av Suzanne Axell för att komma in i det. Programledarna har setts utanför jobbet och Sofia Rågenklint har fått många tips av kollegan, som vill att hon ska lyckas.

Annons

– Vi har pratat och lunchat ihop. Hon har gett mig tips och råd framåt, så det känns jättebra. Hon har bara sagt att ”fortsätta vara dig själv”. Det tycker jag är det finaste rådet jag kan få. Jag kommer att gå in och göra mitt bästa och hoppas att tittarna vill fortsätta titta, säger Sofia Rågenklint till tidningen.

SVT-programledaren menar att bara för att Suzanne Axell försvinner från rutan, så betyder det inte att programmet kommer ändras helt – i stället är hon mån om att tittarna ska känna igen sig.

– Vi kommer att fortsätta i samma anda och förvalta detta fina program som Suzanne och redaktion har byggt upp under så många år. Det kommer fortsätta bygga på vetenskap och sedan kommer vi lyfta in förebyggande hälsa eftersom vi har sett ett stor behov av det, säger Sofia Rågenklint.

Annons