Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är SVT:s nya fredagsunderhållning – musikprogrammet Songland

16 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Songland på SVT med artisterna Titiyo och Cornelia Jacobs

Nu lanseras ett nytt musikprogram på SVT – Songland – där oetablerade låtskrivare får visa upp sina verk.
I slutet av varje program väljer en artist en låt som ska ges ut.
Här är allt du vill veta om Songland och första säsongens 6 artister.

Annons
Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten

I SVT:s nya musikprogram Songland söker sex kända artister en ny låt. I varje avsnitt medverkar fyra nya låtskrivare som fåt presentera sina låtar för en av artisterna.

Här är allt du vill veta om Songland.

De 6 artisterna i första säsongen av Songland

Artisterna i första säsongen av Songland

I första säsongen av Songland får de oetablerade låtskrivarna presentera sina låtar för följande artister.

1. Oscar Zia

Vi är vana att se Oscar Zia på scen antingen som artist eller programledare. Han har både tävlat i Melodifestivalen, med bland annat låten ”Human” 2018, och varit dess programledare. Han har även skådespelat i serier som ”Skitsamma” och ”Allt som blir kvar”. Enligt SVT planerar Oscar att under 2023 fokusera på musiken fullt ut.

Det är jätteinspirerande att vara en del av Songland. Låtskrivarna som sökt är väldigt duktiga och det är en dröm att få jobba med Carl, Nea och Elias, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Annons

2. Sherihan ”Cherrie” Abdulle

Hon har banat väg för R&B på svenska och även nått utomlands. Cherrie slog igenom med låten ”Tabanja” och har sedan dess släppt flera album, medverkat i Så mycket bättre och vunnit flera musikpriser.

Jag tycker det är fett att låtskrivare som oftast jobbar i bakgrunden får ta plats på det här sättet, säger Cherrie i ett pressmeddelande .

3. Cornelia Jakobs

Hon slog igenom med låten ”Hold med closer" när hon vann Melodifestivalen 2022 och slutade på en fjärdeplats i Eurovision Song Contest i Turin. Cornelia Jakobs har sedan dess prisats med ”Årets låt” på både Rockbjörnen och Musikförläggarnas pris.

– Det är resan från det lilla fröet av en idé till en fullt utblommad låt med sitt eget uttryck och sin unika berättelse som är det magiska med låtskriveri och produktion. Det är den processen som gjort mig hooked, säger Cornelia Jakobs i ett pressmeddelande.

4. Jireel Lavia Pereira

Han släppte endast 15 år gammal sin första singel ”Cataleya” och två år senare fick han sitt genombrott med albumet ”Jettad”. Han skriver mycket om sin uppväxt i Stockholmsförorten Rågsved och bearbetar det som händer just nu i hans liv i sin musik. Han har vunnit priser som Årets artist på P3 Guld och Årets Nykomling och Årets Hiphop på Grammis.

Annons

Det roligaste med Songland är att få bli chockad av vilka talangfulla, oupptäckta låtskrivare som finns i det här landet, säger Jireel i ett pressmeddelande.

5. NOTD

NOTD har gjort flera uppmärksammade remixer för stora artister som Ed Sheeran, Shawn Mendes och Alessia Cara. Sedan dess har NOTD släppt hitsinglar som ”I wanna know” med Bea Miller och ”So Close” med Felix Jaehn.

Songland ger låtskrivare en chans att skina och få sina låtar hörda. Sverige är känt för sin låtskrivarbransch – det gömmer sig talang bakom varje hörn. Vi är alltid taggade på ny bra musik, vilket det fanns gott om här, säger NOTD i ett pressmeddelande .

6. Tityo Jah

Hon började som körsångerska men fick sitt genombrott i slutet av 80-talet med låten ”Talkong to the man in the moon”. Hon uppmärksammades också starkt för sitt fjärde album ”Come along” 2001 och hon fick en världshit med låten ”Come along with me”. 2013 var hon med i Så mycket bättre.

Annons

Songland är en helt ny upplevelse av en helt ny plattform för låtskrivare och musikskapare där man låter processen och mäktiga möten hända. Men framför allt, att få riktigt bra och välarbetade låtar presenterade för sig som man sedan sätter sitt eget namn på är helt enkelt fantastiskt, säger Titiyo i ett pressmeddelande.

Professionella låtskrivar ska hjälpa till:

De oetablerade låtskrivarna pitchar sina låtar för artisterna i Songland och får sedan hjälp att förfina sina låtar med hjälp av professionella låtskrivare med stora hits i bagaget.

  • Linnea ”Nea” Södahl

  • Carl Falk Gramer

  • Elias Kapari

När har Songland premiär?

Songland har premiär den 24 mars.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons