Kändisar som vi trodde var från USA – men som inte är det
Slå på ljud

Ålder är bara en siffra – det tycker ikoniska Hollywoodstjärnan Sophia Loren.

Skådespelaren, som är aktuell i nya Netflix-filmen The life ahead där hon spelar en överlevare från Förintelsen, har hunnit fylla 86 år, men känner sig bra mycket yngre än så.

– Ibland när jag säger att jag är 86 år så har jag svårt att tro det. Jag känner mig som 20.

Stjärnan delar med sig av sina bästa livsknep som har gjort att hon åldras med glädje, och får hennes liva att ”kännas som en dröm”.

– När jag ser mig i spegeln så hurrar jag för mig själv. Jag frågar inte: "Är du bra?" eller "Är du vacker?" Nej! Det är hur jag känner mig på insidan, hur säker jag är, hur glad jag är. Det är vad som räknas, säger hon.

Sophia Loren i The life ahead.

Sophia Loren i The life ahead.

Att hålla kontakt med sina barn, medan hon själv bor i Genéve i Schweiz är också viktigt för ett ungdomligt sinne, menar hon.

– Mina två söner har två barn bar, men jag är långt borta, så vi pratar i telefon och skickar bilder. Jag försöker bara ha den där stunden av lycka under pandemin, medan vi alla väntar på en bättre morgondag.

Sophia Loren: Därför vill jag inte operera mig

New York Post skriver att stjärnan har blivit bra på att ta vara på de små sakerna i livet, och att hon ”schasar bort negativitet”, som ett framgångskoncept. Att hon låter sig själv åldras naturligt är också viktigt för hennes välmående – skönhetsoperationer har aldrig lockat henne.

– Varför ändra på din kropp och vara någon annan om du är lycklig på insidan? Jag har aldrig tänkt på det – aldrig. Jag gillar vad jag har. Jag gillar mig!

Sophia Lorens make Carlo Ponti dog 2007, 94 år gammal. Paret hade då varit gifta i 41 år. Makens död har dock fått henne att inse att man måste acceptera livet för dess upp och nedgångar.

– Jag blev väldigt ledsen när min make dog, man kommer aldrig över den känslan. Aldrig. Varje gång man tänker på det så infinner sig en stark känsla av ensamhet, men så är livet.

Läs mer:

Stjärnor som rockat hår under armarna med grymt självförtroende

8 händelser vi minns från Oscarsgalan

11 stjärnor med kända lookalikes från förr

Mest läst