Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stjärnor som rockat hår under armarna med grymt självförtroende

10 okt, 2020 
AvJessica Rådne
Fotograftt, pinterest
Gigi Hadid, Madonna och Kelly Rowland hör till superstjärnorna som trotsat rådande skönhetsideal och vägrat rakhyveln. Se alla de inspirerande bilderna och läs vad de själva sagt om saken i listan nedan!
Annons
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minnsBrand logo
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minns

Att som kvinna raka sig under armarna har ansetts vara norm i flera årtionden. På modebilder, i filmer och reklam är hårstråna som borttrollade (fast vi vet att det ligger dagligt underhåll bakom). Det finns samtidigt många i dessa branscher som ställer sig frågande till varför, och väljer att inte gå med på denna bild av skönhet. Här är stjärnorna som med stolthet och attityd har rockat hår under armarna!

Julia Roberts

Året var 1999 när Julia Roberts dök upp på röda mattan inför sin nya succéfilm Notting Hills premiär – i en matchande röd klänning. När hon sträckte upp armen i luften för att vinka till fans och press visade hon samtidigt upp en orakad armhåla.

I senare intervjuer har Julia förklarat att det varken var ett statement eller medvetet val att göra så.

Annons

”Jag hade helt enkelt inte tänkt igenom hur min kortärmade klänning och mina vinkningar skulle komma att avslöja en personlig sak om mig. Det var alltså inget direkt statement, utan snarare bara en del av den jag är som människa här på planeten”, berättade hon i talkshowen Busy Tonight på E!, nära 20 år senare.

Kelly Rowland

Destiny’s Child-stjärnan Kelly Rowland uppträdde som soloartist på klubben Astoria i London år 2008 och visade då att rakade armhålor inte var någonting hon tänkte lägga sin energi på. Hon har även setts rocka armhålehår vid flera tillfällen efter det.

Miley Cyrus

”Mitt varumärke har alltid handlat om att helt villkorslöst få vara mig själv”, har Miley Cyrus förklarat. År 2015 tog hon armhåret till en ny nivå genom att färga det rosa. Vilken kul idé!

Annons

Gigi Hadid

Supermodellen och nyblivna mamman Gigi Hadid spände musklerna i LOVE Magazines adventskalender år 2017 och visade samtidigt upp vad fansen tolkade som orakade armhålor. Det har senare spekulerats i om Gigi i själva verket bara hade jackludd som fastnat under armarna vid den svettiga plåtningen.

Gigi har varken bekräftat eller förnekat att det skulle vara ”fejkhår”.

Paris Jackson

Michel Jacksons dotter Paris är en free spirit som titulerar sig musiker, ljusarbetare, trädkramare och aktivist. Hon älskar yoga, meditation och livet bortom skönhetsidealen.

Paris har förutom att stolt visa upp sitt armhår även skämtsamt postat bilder på sina ben och skrivit ”om du inte tävlar med din bror om vem som kan få längst hår på benen, vad gör du då?”.

Penelope Cruz

År 1996 spelade Penelope Cruz rollen som Patricia i det spanska dramat Brujas (Häxor). Hennes karaktär (t.h.) var ett riktigt badass vars stil bestod av slitna jeans, tanktopp och skönt orakade armhålor. Penelope behöll även håret efter inspelningarna, och visade upp det i photoshots som på bilden ovan (t.v.).

Annons

Laudres Leon

Redan på 80-talet visade mamma Madonna att armhår är stencoolt. Nu, 25 år senare, gör dottern Laudres Leon detsamma. Här i ett Instagraminlägg på mammas konto från nyårsafton 2018. I ett senare inlägg skrev dessutom Madonna att hennes nyårslöfte var att ”bry mig mindre om vad människor tycker!”

Foto: TT, Pinterest

Källa: Allure, Vouge, Elle US

LÄS MER:

Annons