Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Steffo Törnquists lögn för Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

18 sep, 2020 
AvSimon Nilsson Larsson
Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt har jobbat med varandra i över 15 år, och det populära radarparet verkar trivas tillsammans. Men så har det inte alltid varit.
– Hon var ju livrädd, säger Steffo i Nyhetsmorgon.
Annons

De är två av TV4:s mest profilerade programledare, och har varit en väldigt omtyckt duo på Nyhetsmorgon. Det har också haft flera ikoniska Nymo-ögonblick tillsammans.

Som när Jenny Strömstedt råkade sätta ett gäng ostbågar i brand på stekplattan, deras bråk om rökförbudet och inte minst alla skrattanfall.

Ja, de är i sanning ett radarpar, men starten på deras kollegiala relation var tuff – mycket på grund av Steffo Törnquists tilltag under Jenny Strömstedts första dag på jobbet. Det här uppdagades i ett avsnitt av Nyhetsmorgon.

Steffo avslöjar lögnen

TV4 har nu funnits i över 30 år, vilket har firats under ett tags tid. Inför den stora födelsedagsfesten i går tisdag ledde Steffo Törnquist Nyhetsmorgon tillsammans med Sofia Geite.

– Vi firar det på lite olika sätt. I dag blir det ju lite konstigt eftersom vi ska fira det ihop med Jenny Strömstedt, som plötsligt är gäst då, säger Steffo med ett nervöst skratt.

Annons

När hon intar studion sätter sig Steffo bredvid henne i soffan och börjar berätta om deras första sändning ihop. Han avslöjar då att han drog en lögn

– Vi har ju kört nu i 16 år eller nåt så där ihop, och i vår första sändning minns jag att jag sa till dig hur svårt det var med trissmomentet. Jag sa att det var så svårt och du höll på att göra i brallan, berättar Steffo Törnquist.

– Och jag gick på det, bekräftar Jenny Strömstedt.

Nyhetsmorgon-publiken får sedan se ett klipp från den stunden och några andra klassiska Steffo-Jenny-ögonblick. Jenny Strömstedt och tittar ner i sina papper med stor koncentration och Steffo Törquist sitter bredvid.

– Jag kan ta första början så att du ser hur det funkar, säger Steffo för att addera till den påhittade svårighetsgraden.

Vändningen i relationen

Tillbaka i studion skrattar Steffo glatt.

– Hon var ju livrädd!

Jenny Strömstedt tar det hela med ro och menar att rollerna är ombytta i dag.

Annons

– Nu har jag tagit över den rollen och är odräglig och en besserwisser.

– Ja, så kan man byta, håller Steffo med.

Han lade också upp en bild på sig, Jenny Strömdstedt och Sofia Geite som alla tre ser glada ut,

”I dag är det två mot en”, skriver han.

Och många av Nyhetsmorgon-tittarna är överlyckliga över att se Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tillsammans igen.

”Kul att Jenny tittande in , väntar på att ni två skall köra Nyhetsmorgon igen”, skriver en person och får medhåll från andra.

”Saknar Jenny på nyhetsmorgon med Steffo”, skriver en andra.

Och en tredje kommentar lyder: ”Sofia och Steffo är en jättebra men saknar Jenny ock Steffo tillsammans!”.

Hänt har sökt Steffo Törnquist.

Läs mer:

Annons