Gwendoline Christie – 190 cm

Gwendoline Christie är känd från Game of thrones.

Gwendoline Christie fick höra att hon aldrig skulle slå igenom.

Foto: Vianney Le Caer

Gwendoline Christie har minst sagt gjort ett avtryck de senaste åren, med roller i serier som Game of thrones och Wednesday. Men karriären har inte varit okomplicerad, och hennes 192 centimeter har gjort det svårt att få roller genom åren.

– Jag har fått höra, bara för att jag är en lång kvinna med någorlunda annorlunda utseende, att jag antagligen aldrig kommer få en roll, har Gwendoline berättat.

I dag är den 44-åriga skådespelaren trygg med sitt utseende, och har motbevisat alla som tvivlat på henne.

Loreen har fått mångmiljongåva av pojkvännens pappa

Elizabeth Debicki – 190 cm

Elisabeth Debecki.

Elizabeth Debicki spelade prinsessan Diana i The Crown.

Foto: Ik Aldama

Som ung arbetade The crown-stjärnan Elizabeth Debicki som modell hemma i Australien, och i den branschen passade hennes längd och smala figur perfekt. När hon skulle bli skådespelare var det desto svårare, och hon fick ofta spela väldigt specifika roller som ond eller utomjording. Det var först 2018 i filmen Widows som hon fick spela en helt vanlig person.

– Det kändes väldigt fint för mig att bli ombedd att spela någon vanlig och normal. Jag antar att det jag menar är att få spela en hemmafru, som är ung och har låg socioekonomisk status. Jag har inte fått chansen att spela en sån roll förut, sa hon i samband med filmen.

Geena Davis – 182 cm

Geena Davis förknippas med Thelma and Louise.

Geena Davis lärde sig ha bra hållning av sin mamma.

Foto: ED/JL/A.M.P.A.S.

Geena Davis är helt klart en ikonisk skådespelare, inte minst förknippad med Thelma and Louise. Men hennes ståtliga längd gjorde att hon mobbades som barn, hela vägen upp till gymnasiet. Geenas mamma var dock noga med att hon aldrig skulle försöka gömma sina 182 centimeter.

– Min mamma visste tidigt att jag skulle bli extremt lång, och hon tjatade på mig från början att inte säcka med axlarna. Hon sa ”du måste stå rak i ryggen”.

Blake Lively – 178 cm

Blake Lively har fyra barn med Ryan Reynolds.

Blake Lively mobbades som barn.

Foto: NEDA, NINO

Gossip girl–stjärnan är i dag känd som en av Hollywoods vackraste skådespelare, men som ung blev hon mobbad för att hon var lång, och kallades ”Big bird” efter den stora gula fågeln i barnprogrammet Sesam. Blake lyckades slå igenom till slut trots sina mobbare, och skrattar bäst som skrattar sist.

Ny säsong av Masked Singer – här är alla 12 deltagarna

Sigourney Weaver – 182 cm

Sigourney Weaver är mest känd för Alien.

Sigourney Weaver spelar i Avatar.

Foto: ISABEL INFANTES

Redan vid 11 års ålder hade Sigourney Weaver hunnit växa klart – hon var 182 centimeter lång. Hennes längd gjorde att föräldrarna, rädda för att hon bara skulle fortsätta växa, tog henne till läkare.

Stjärnan har på grund av sin längd alltid förknippats med starka, smarta kvinnoroller, inte minst den som Ellen Ripley i Alien-filmerna, snarare än stereotypiskt ”kvinnliga” roller.

Allison Janney – 182

Allison Janney vann Oscar för I Tonya.

Allison Janney 2023.

Foto: FS

Oscarsbelönade skådespelaren Allison Janney behöver inte tvivla på sin plats i Hollywood längre, men på grund av sin längd hade hon svårt att slå igenom, och fick ofta spela äldre än hon var.

– Jag känner att min karriär kom igång sent, och jag tror att det berodde på min läng och kanske mina problem med självförtroende. Jag spelade 40-åriga kvinnor när jag var 20. Jag övervägdes aldrig för yngre roller.

Mest läst