Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Suzanne Axells svar på kritiken – efter nya jobbet

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Suzanne Axell var programledare för SVT:s hälsoprogram Fråga doktorn i 21 år.
Två år efter att ha lämnat kanalen gör hon nu reklam för ett vårdföretag – något hon kritiserats hårt för.
– Jag blir ledsen, för det verkar som att folk tycker att jag bara ska sitta hemma på min kammare och rulla tummarna, säger Suzanne Axell till Expressen.
Annons
Fem snabba med Suzanne AxellBrand logo
Fem snabba med Suzanne Axell

Få personer är så förknippade med ett tv-program som Suzanne Axell är med SVT:s Fråga doktorn. I 21 år var hon programledare och hjälpte tittarna att få svar på sina hälsorelaterade frågor från läkare och experter. Men för två år sedan bestämde sig Suzanne Axell för att sluta som programledare, även om hon fortsatte dyka upp som reporter emellanåt.

– Jag hade många fina år på SVT. Jag valde att själv att säga upp mig efter 617 avsnitt av Fråga doktorn, mycket på grund av att det tog på krafterna att pendla 130 mil i veckan till Umeå och för att nära och kära behöver mig här i Stockholm, säger Suzanne Axell till Expressen.

Annons

Kritiseras för reklamsamarbetet

Trots att Suzanne inte längre är anställd av SVT möter hon nu kritik för att hon gör reklam för vårdföretaget Kry, och är deras ansikte utåt i nya reklamkampanjer. När man är anställd på SVT får man inte göra någon som helst reklam, eller ens nämna varumärken. Den här vändningen blir den forna programledaren nu kritiserad för, både i Dagens ETC och på sociala medier – där folk tycker att hon har sålt ut sig. För Expressen berättar Suzanne att hon får mejl från ”arga herrar”.

Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren i Fråga doktorn.
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren var länge ett radarpar i Fråga doktorn.

– Jag blir ledsen, för det verkar som att folk tycker att jag bara ska sitta hemma på min kammare och rulla tummarna och tänka tillbaka på åren på SVT trots att det är två år sedan jag slutade där, men jag tänker fortsätta jobba, säger hon.

Annons

Hon sticker inte under stol med att hon tjänar bra på samarbetet, men menar samtidigt att hon själv har bra erfarenheter av vårdföretaget, och står bakom det hon gör reklam för.

– Man får rejält betalt, men inte de pengarna som många män nog gör när de gör samarbeten. Det handlar inte om miljon- eller ens om kvartsmiljonbelopp. Men jag vill inte gå in på den exakta summan, det känns privat.

Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra
Annons