Suzanne Axell kritiserar vården – önskar mamman fick bättre hjälp
Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn
0:39

Efter reklamen: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

(0:39)

Slå på ljud

Suzanne Axell har programlett SVTs Fråga doktorn från premiären 2003, fram tills förra året då hon hoppade av programmet. Men även om hon inte huserar som programledare i tv-rutan så jobbar hon fortfarande kvar på redaktionen.

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, berättade Suzanne Axell i ett pressmeddelande vid tillfället.

Suzanne Axell är kritisk mot vården

Nu reflekterar Suzanne Axell över vården, och alla de gånger hon under sin medverkan i Fråga doktorn fått höra att det bara är att gå till vårdcentralen när man behöver hjälp – något Suzanne nu menar inte är särskilt behjälpligt.

När hon tog sin 86-åriga mamma till vårdcentralen upplever hon att de fick allt annat än just hjälp.

”När man behöver hjälp dock, vad gör man då? ”Det är bara att gå till vårdcentralen”, har välmenande doktorer sagt i TV, och jag har stått bredvid. Men är det så? Jag sökte tid för min 86-åriga mamma vid en av Stockholms största vårdcentraler. Efter tre samtal kom jag äntligen till rätt person som sa: ”Tyvärr, vi har ingen tid för Anita förrän om fyra veckor…””, skriver hon på sajten News55.

Doktor Karin Granberg och programledaren Suzanne Axell i Fråga doktorn.

Tv-kvinnornas bortglömda karriärer – innan de blev programledare

Önskar att mamman fick bättre behandling

Och hon är annat än nöjd över vårdens mottagande. Väl där tar det tid i väntan på läkare, och efteråt fick de heller ingen återkoppling på mammans provsvar. Och inte heller fick de varken b-vitamin eller näringsdryck utskrivet, som de önskat på vårdcentralen.

”Hon betalade skatt hela livet och smet aldrig undan, gjorde rätt för sig som man sa i min släkt och förtjänar en bättre behandling. Nu när hon är gammal och förtjänat stöd och hjälp av samhället tycker jag inte riktigt hon får den stöd och hjälp hon som hon förtjänar. ”Det är bara att gå till vårdcentralen…”. Min mamma, och många andra äldre i Sverige kan konstatera att DET inte är sant”.

Suzanne Axell slår tillbaka mot fixeringen vid rynkor

Suzanne Axell om att vara frivilligt barnlös – beslutet med sambon Jörgen

Mest läst