Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Suzanne Axell om att vara frivilligt barnlös

10 apr, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
Suzanne Axell och Jörgen Wedebrand
Fråga doktorn-profilen Suzanne Axell, 65, charmar alla i TV4:s Let's Dance. Hemma i tv-soffan sitter sambon Jörgen Wedebrand och hejar på. Paret är frivilligt barnlösa och så här säger hon om det beslutet.
Annons
Visste du det här om Suzanne Axell?Brand logo
Visste du det här om Suzanne Axell?

Efter 18 år med Fråga doktorn i SVT var Suzanne Axell sugen på att testa någonting nytt, och tackade ja till Let’s Dance. Dessutom ville hon visa att ”runda tjejer” minsann också kan svänga sina lurviga. Fyra veckor in i tävlingen hejar sambon Jörgen Wedebrand, 63, och hittekatten Svans på hemma i tv-soffan. Livskamraterna har valt att inte skaffa barn, något Suzanne varit öppen med i många år. Så här har hon tidigare sagt om beslutet.

Så bor Suzanne Axell och Jörgen Wedebrand

Suzanne Axell och Jörgen Wedebrand har varit tillsammans i nära 40 år. De har bott i samma lägenhet i Stockholms innestad sedan 1988 och stortrivs. I en intervju med Leva & Bo beskriver Suzanne hemmets stil:

– Väldigt personlig, väldigt varm. Jag gillar färg, tycker det är roligt att byta till påsk och vill inte bli som grannar som haft samma gardiner sedan 1998. Jag gör av med en förmögenhet på ljus och blommor.

Annons

Tidigare bodde paret på Södermalm med katterna Strix och Mimmi. Men då paret jobbar mycket hemma, Suzanne med research och manusarbete, och Jörgen med konsultuppdrag inom it, blev det till slut för trångt. Något barnrum har emellertid inte behövts göras plats för, Suzanne bestämde tidigt att ungar inte var hennes grej.

Växte upp med ensamstående mamma

– Att ha egna barn ingick inte i mina drömmar och då tycker jag att det är bättre att vara ärlig. Det är många som tycker som jag och jag får många brev om det men många vågar inte stå för det offentligt. Där måste vi börja skärpa till oss lite, har hon förklarat i en intervju med Expressen.

En anledning till det, berättade hon i samma intervju, är att hon och hennes två systrar växte upp med en ensamstående mor, och det slit mamma fick leva med avskräckte Suzanne.

– Jag hade en fantastisk uppväxt på många sätt men verkligheten kan förändras snabbt och det fick jag lära mig tidigt, när jag var åtta år, och det har jag med mig i ryggmärgen.

Annons

Därför är Suzanne Axell ogift

På samma tema har Suzanne och hennes Jörgen valt att förbli ogifta. I en intervju med Året runt från 2014 berättade Suzanne:

– Jag känner många som hunnit gifta och skilja sig många gånger om, under tiden som Jörgen och jag har varit tillsammans. Någonting måste vi väl göra rätt, med tanke på att vi fortfarande är ett par.

Hon poängterade i samma text vikten av att låta varandra ha ett eget liv parallellt med relationen.

– Jag är definitivt inte en tjej som vill sitta och hålla handen. Inte heller ringer jag i parti och minut för att kolla vad Jörgen har för sig när vi inte är tillsammans. Jag har svårt för tjejer som gör mannen till hela sitt liv, förklarade hon då.

När Femina intervjuade Suzanne inför medverkan i Let’s Dance 2021 menade hon att känslan där hemma är att ”nu är Suzanne ute på äventyr igen”.

– Jag är ingen person som någon går och gullar med på något sätt eller tycker att ”gud vad märkvärdigt”, men de hejar på. Katten saknar mig eftersom att jag inte är hemma lika mycket utan ägnar mer tid åt min danspartner Tobbe just nu, sa Suzanne.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons