Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Suzanne Reuters krav på fotografen – vill behålla alla rynkor

03 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografClaudio Bresciani/TT.
Suzanne Reuter är en av kvinnorna som fotats i årets upplaga av Sagolika kvinnor-kalendern.
Men för att vara med på fotograferingen hade skådespelaren ett krav – hon ville inte bli redigerad eller få rynkor borttagna.
– Det var en överenskommelse vi hade, jag ville inte att du skulle redigera bilden, säger Suzanne Reuter i Nyhetsmorgon.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

I flera år har fotografen Caroline Roosmark fotat kända och okända kvinnor till sin Sagolika kvinnor-kalender. I år är kvinnor som Pernilla Wahlgren, Zara Larsson och Carola Häggkvist med.

Även skådespelaren Suzanne Reuter är med i kalendern, med en svartvit bild tagen bland syrener.

– Jag är tillräckligt mycket exhibitionist att jag vill vara med i den här kalandern. Jag tycker det är roligare och roligare med åren att bli fotograferad, och då vill man ju bli fotograferad av de bästa, säger Suzanne Reuter i Nyhetsmorgon.

Först var det tänkt att bilden skulle se helt annorlunda ut.

– Caroline frågade mig hur jag skulle tycka det var kul att göra den här bilden, men jag tyckte det var roligare att låta Caroline tänka och fantisera kring det. Så först skulle jag vara utklädd till någon gammal författarinna, men sen gick Caroline över till att jag skulle bara vara jag, säger Reuter.

Suzanne Reuters bild i Sagolika kvinnor-kalendern.

Suzanne Reuters krav på fotografen

Caroline Roosmark berättar att Suzanne Reuter hade ett krav på fotograferingen – att hon inte skulle bli av med en enda rynka i efterbehandlingen.

Annons

– Ja, jag tänkte att du skulle vara en karaktär, men ju mer jag tänkte desto mer skalade jag av och ner. Jag är otroligt glad att du är med i kalendern, det är en ära. Vi fotade med syrenerna, de var i fantastisk blom och jag tog bort det också. Det var viktigt också att visa dina rynkor, det sa du också Suzanne: "Ta inte bort en rynka", säger fotografen i Nyhetsmorgon.

Suzanne Reuter konstaterar att så var fallet.

– Det var en överenskommelse vi hade, jag ville inte att du skulle redigera bilden.

Roosmark var väldigt nöjd med att Reuter ville behålla sina rynkor.

– När Suzanne sa ”Inte en rynka ska bort”, tänkte jag ”Yes, I love you”. Som fotograf och kvinna är det det enda jag vill höra. I år har jag till exempel också med min mamma i kalendern som är väldigt rynkig och den vackraste jag vet, säger Caroline Roosmark till Femina.

Annons